dimecres, 14 de desembre de 2016

El Documental del mes

Dijous 15 de desembre, a les 18 hores

Una llar al món
Sentir-se com a casa en un altre país


Un documental d'Andreas Koefoed

SINOPSI

Al pati de l’escola, en Magomed observa en silenci com els seus companys de classe es barallen per la pilota. Aquest nen refugiat txetxè i els seus companys de classe a l’escola de la Creu Roja de la ciutat danesa de Lynge passen els dies somniant en el moment en què ells i les seves famílies obtindran un permís de residència.

El documental mostra com en Magomed i el seus amics canten, juguen, fan manualitats i aprenen a argumentar, igual que fan els infants a qualsevol altra escola. La diferència és que aquests nens porten tots una motxilla plena de records dolorosos. Els educadors i educadores lluiten cada dia per a què aquests infants treguin el millor d’ells mateixos i tinguin les eines per construir un nou lloc en el món, on sentir-se com a casa.

SOBRE LA DIRECCIÓ (ANDREAS KOEFOED)

Andreas Koefoed està graduat en Direcció de Cine Documental per la National Film School of Denmark. Dirigeix documentals des de l’any 2001 i se sol centrar en històries universals sobre l’existència humana. A part de dirigir documentals també ha treballat per la revista Vice, l’agència Magnum Photos i The New York Times. Actualment ha exercit de professor a la National Film School of Denmark.

PREMIS I FESTIVALS

* Premi a Millor mig metratge – IDFA. Holanda, 2016
* Nominació a Millor Documental de la Danish Film Critics. Dinamarca, 2015
* Nominació a Millor Documental de la Danish Film Academy. Dinamarca, 2015