dimarts, 28 de març de 2017

Conferència

El proper dijous 30 de març la biblioteca Manuel de Pedrolo acollirà la conferència Fonaments del documental, com a part del cicle Aula de cinema, un projecte col·laboratiu en el que participa la biblioteca en col·laboració amb l'ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) i la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que vol apropar el públic al procés de creació cinematogràfica.


La xerrada serà una nova aproximació al setè art, i anirà de la mà de Daniel Jariod, documentalista, professor de la UB i professor de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

La conferència es farà a les 9:30 h, i és oberta a tothom, tot i que es realitza comptant amb la participació d'estudiants del batxillerat.

Es tracta de la tercera d'un total de quatre conferències sobre l'anàlisi fílmica, que compta amb les sessions: Oficis del cinema, Anàlisi cinematogràfica, Primeras partes siempre fueron buenas (amb primers curtmetratges de directors avui consagrats) i Art i cinema (al voltant de pel·lícules sobre artistes plàstics).

El cicle Aula de cinema té per objectiu difondre la cultura cinematogràfica entre els ciutadans, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per a l'accés universal a la cultura i, alhora, donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), entitat organitzadora juntament amb la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Aquestes conferències complementen l'oferta entorn el cinema a Sant Pere de Ribes i concretament a les Biblioteques Municipals, on també es pot participar al BiblioClub-Filmoteca, club de cinema virtual coorganitzat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat i la Filmoteca de Catalunya.