dimarts, 5 de març de 2019

Presentació de llibre

Dijous 7 de març, a les 18:30 h.

Gimnàstica de l'ànimaA càrrec dels autors Josep Mut Benavent i Esther Pardo Gimeno. Presentarà l'acte, Meritxell Tarragó.

Amb l'actuació de la Coral Levare

Els autors busquen amb aquest llibre que, quan el lector n’acabi la seva lectura, progressi en la pròpia comprensió de la música i percebi que aquesta, encara que no sempre se’n sigui conscient, forma part del nostre dia a dia. La Natura ens embolcalla amb els seus sons constantment, sigui al mar, a la muntanya, una mica de brisa sobre unes branques o els cants melodiosos dels ocells.

Josep Mut i Benavent va néixer a Beneixida (València) l’any 1947. Inicià els seus estudis musicals a la Banda Societat Musical «La Vall de Càrcer».

Va estudiar Tuba, Harmonia, Contrapunt i Fuga, Composició, Direcció d’orquestra i Pedagogia musical. Destaquen entre les seves composicions diversos mètodes per a instruments de vent i percussió així com marxes, pasdobles, ballets, sardanes, suites, fantasies i adaptacions. Ha estat professor solista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i de la Banda Municipal de Barcelona, de la qual el 1983 passà a ser el Director Titular.

Ha dirigit també les macro corals de la Federació de Cors de Clavé. Ha estat convidat a dirigir diferents formacions a Europa i Amèrica. El 2003 va ser nombrat Acadèmic de la Il·lustre Acadèmia de la Música Valenciana. Ha rebut diferent premis i reconeixements per la seva obra i ha exercit de jurat al certàmens internacional de Mid West, València i Múrcia, entre d’altres

És coneguda la seva memòria prodigiosa, que l’ha fet capaç de dirigir més de dos mil concerts consecutius sense tenir al davant les partitures del programa.

És autor del llibre “La filharmònica Infernal de Vensort”. En l’actualitat continua la seva fenia de compositor i col·labora en diferents projectes musicals per tot el país.

Esther Pardo i Gimeno va néixer a Barcelona l’any 1953 i l’amor per la música li va encomanar el seu pare, que a més de mestre era músic. Va estudiar comunicació a la Universitat de Barcelona i més tard es va formar en teràpies naturals i en l’ensenyament professional que és al que es dedica actualment.

Utilitza la música com a eina per al benestar tant físic, com psíquic o mental, cosa que l’ha portat a la investigació i divulgació d’aquest art.

Ha col·laborat i col·labora en diferents revistes. Ha publicat els llibres "Bombolles" i "Sota la pell" (aquest junt amb Teresa Sorribas, fotògrafa) de poesia, i "Els carrers de Paco Candel" en el que parla d’aquest autor i el seu entorn als barris de la Marina de Barcelona.