dijous, 2 d’abril del 2020

Recomanació


Frances Ha és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Noah Baumbach, director també de Historias de un matrimonio. Entre el repartiment sobresurt l’actriu Greta Gerwig que, no només interpreta el paper protagonista, sinó que també és coguionista del film. Algunes de les pel·lícules destacades que ha dirigit Gerwig, que és directora a la vegada que actriu, són Lady Bird i Mujercitas.

En aquesta comèdia ambientada a Nova York se’ns explica la història d’una dona, la Frances, que, amb 27 anys, segueix lluitant per complir el mateix somni que tenia d’adolescent: ser ballarina professional. Alhora, quan la seva companya de pis i millor amiga decideix anar-se’n a viure amb la seva parella, la Frances s’ha de replantejar la seva vida, ja que ella sola no pot assumir les despeses del pis.

Baumbach aconsegueix plasmar en aquesta pel·lícula una gran sensibilitat en els detalls i, al mateix temps, que l’espectador empatitzi amb la Frances, ja que, qui no s’ha trobat perdut en algun moment de la seva vida? Els fracassos, la inestabilitat de la vida tant professional com personal, l’obligació d’afrontar-se a les seves pors. Tot i això, la protagonista també és una persona passional, directa, senzilla, amb les coses molt poc clares però amb les mateixes ganes de menjar-se el món que el primer dia. Si voleu riure i alhora enamorar-vos dels personatges aquesta és la vostra pel·lícula.


Aquesta pel·lícula l’ha podeu trobar a l’eBiblio en anglès amb subtítols en català