divendres, 8 de maig del 2020

L'ajuntament engega una enquesta sobre l'afectació de la covid-19 al sector econòmic cultural i artístic del municipi

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa una enquesta per conèixer la situació real del sector econòmic cultural i artístic del municipi, davant la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19. L’objectiu és obtenir una radiografia real i clara de la situació d’aquest sector a Sant Pere de Ribes per tal de dissenyar accions encaminades a dinamitzar-les que s’ajustin a la situació real i a les necessitats detectades per part del col·lectiu local de persones que es dediquen a aquest àmbit. Entre d'altres qüestions se'ls pregunta per la seva activitat o professió, l'afectació que els hi ha causat la pandèmia o dels recursos dels quals disposen. L'enquesta es pot respondre telemàticament fins al 20 de maig.
Les dades que es recullin i la informació obtinguda seran molt importants per a la redacció del Pla de Reactivació del sector cultural local, que també ha engegat  l’Ajuntament i que recollirà mesures específiques per contribuir a pal·liar l’afectació de l’aturada de les activitats culturals desencadenada per l’actual pandèmia, i que està causant un fort impacte econòmic al món de la cultura. L’objectiu és dinamitzar el teixit professional i fer front a la crisi ocasionada per la pandèmia.
Durant la declaració de l’estat d’alarma i la suspensió de l’activitat cultural presencial  l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha proposat diferents iniciatives amb l’objectiu de potenciar la difusió d’activitats culturals a través de les xarxes socials mitjançant la creació del web de recursos www.viusantperederibes.cat en el qual s’hi han mostrat un seguit d’activitats, recursos i enllaços conjuntament amb la realització de la jornada del Balcó Obert on la ciutadania hi ha pogut participar amb iniciatives particulars des dels seus domicilis. També s’han realitzat espectacles i animacions infantils amb l’empresa local Dreamworld Kids que ha emès a través del seu perfil de Facebook balls, trucs de màgia i activitats pels més menuts.
Les Biblioteques han realitzat lectures de contes, els clubs de lectura i diverses activitats a través del seu perfil d’Instagram @BibliotequesSPR. També varen participar a la jornada de Balcó Obert, varen organitzar un seguit d’activitats especials per Sant  Jordi i tenen previstes més activitats a través de les xarxes socials.