dilluns, 22 de juny del 2020

Festa Major Sant Pere 2020


La Festa Major de Sant Pere s'adapta a les limitacions per la Covid-19

La majoria dels actes de la Festa Major de Sant Pere es viuran a través de les xarxes socials o bé seran retransmesos per Canal Blau TV, com a conseqüència de les prevencions adoptades davant l’aparició de la Covid-19. La presentació de la Festa Major, el primer dels actes de la celebració, serà, de fet, a porta tancada. Esteve Molero, autor de la separata; Miquel León, autor de la portada del programa, i representants de l’Ajuntament, la Comissió de Balls Populars i el col·lectiu de Barraques donaran a conèixer els detalls de la celebració el dissabte 27 de juny, a les 12h, a la Casa de la Vila, en un acte que es podrà seguir en directe a través de la televisió comarcal. Canal Blau oferirà a continuació el concert El gran Cugat i els petits Chihuahues, amb Esteve Molero (trombó i presentacions), Jorge Varela (piano elèctric) i Luis Chacón (percussions llatines).

La Festa Major tan sols oferirà dos actes de caire estrictament presencial. El primer serà el concert de sardanes de la Cobla Maricel de Sitges al Pati del Centre Parroquial, el mateix 27 de juny, a partir de les 19h. S’hi podrà assistir mitjançant tiquets de control d’aforament que s’oferiran a través del web del Centre Parroquial (www.centreparroquial.com) o bé una hora abans a l’entrada del recinte. El segon d’aquests actes serà la disparada d’una traca aèria des de diferents punts del municipi amb repic general de campanes el diumenge 28 de juny, vigília de Sant Pere, a les 13h. 

Ofici amb aforament limitat, per Youtube i Canal Blau TV

Els topalls de persones assistents a les activitats amb públic faran que en aquesta ocasió les xarxes socials i la televisió siguin eines complementàries indispensables per fer arribar la festa a la ciutadania. Serà el cas de l’Ofici de Festa Major, el dilluns 29 de juny, a les 10:30h, amb una Església Parroquial de Sant Pere amb aforament limitat, que serà retransmès per Canal Blau TV i en streaming a través del Youtube centreparroquial. També presencial serà el petit concert de Festa Major que Andreu Miret (tenor), Itziar Espinar (soprano) i Hèctor Valls (pianista) oferiran la diada de Sant Pere, a les 12:30h, al teatre del Centre Parroquial. Aquesta actuació es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube viusantperederibes.

En una Festa Major amb vida limitada a la via pública, un dels moments especials d’aquesta edició serà la retransmissió que Canal Blau TV oferirà de la cercavila de vigília de Festa Major de l’any 2008, el diumenge 28 de juny, a les 18:30h. L’enregistrament d’aquesta sortida, la primera d’aquest acte que es conserva a l’arxiu de la televisió comarcal, començarà, així, a la mateixa hora que ho farien els balls si se celebrés Sant Pere amb plena normalitat.

La separata de Festa Major, escrita per Esteve Molero, està dedicada al ballarí i coreògraf José de Udaeta i destaca la vinculació que va tenir amb el Castell de Ribes, durant anys el seu lloc de residència. Un dels actes que es podrà seguir a través del canal de Youtube viusantperederibes serà, el dissabte 27 de juny, a les 16h, la presentació de l’exposició en línia UDAETA, de l’Institut del Teatre.