dimarts, 9 de juny del 2020

Recomanació


El Gran Hotel Wes Anderson és un llibre il·lustrat escrit i dissenyat per Nuria Díaz, il·lustradora espanyola. Aquest llibre està editat per l’editorial Lunwerd Editores i és un homenatge al destacat director de cinema estatunidenc Wes Anderson.

En aquesta obra, Díaz endinsa al lector en l’univers de Wes Anderson: primer de tot, fa un repàs per la vida de l’autor i els referents cinematogràfics que l’han influenciat, en la seva carrera en general, i en les seves pel·lícules en particular.  Aquests referents, tal i com apunta Díaz, es veuen reflectits en els seus films en petits gestos, com per exemple, l’ús dels prismàtics o la veu en off.

Després, l’autora focalitza l’acció en les temàtiques que aborda Anderson en les seves pel·lícules, i que es troben presents en tota la seva trajectòria com a director. A més a més, no podia faltar fer esment a la cuidada estètica en l’escena i dels personatges que tan caracteritza el cinema d’Anderson.

En aquesta obra, Díaz aplica l’estètica del director en la il·lustració i el disseny del llibre, de manera que permet al lector capbussar-se -encara més si és possible- en l’univers del director, tant per la forma com pel contingut. Si no has vist les pel·lícules del cineasta aquest llibre et despertarà la curiositat; i si ja les has vistes, al final de l’obra hi ha un test andersonià per posar a prova els teus coneixements sobre les pel·lícules de l’autor, t’atreveixes a fer-lo? 

Aquesta obra la podeu trobar a l’eBiblio en castellà