divendres, 29 de gener del 2021

Batch Cooking


Sempre s’ha parlat de la cuina saludable. Però com podem transportar aquesta cuina saludable, moltes vegades elaborada i feta a foc lent, a menús setmanals per emportar i amb el mínim temps d’elaboració possible? Això és el què explora una nova terminologia a la cuina: el BATCH COOKING.


L’objectiu del batch cooking és el de facilitar que l’hàbit saludable de menjar sa i natural sigui més senzill. 

Les seves claus són:

- Planificar els menús per tota la setmana. Planificant de forma saludable i variada tots els menjars del dia es pot estalviar temps i evitar el malbaratament alimentari ja que només es compra allò que és necessari. 

- Cuinar-ho tot en un sol dia. En un únic dia i unes 3 hores per tenir els menús preparats per a tota la setmana.

Com s’aconsegueix?

- Preparar plats que es puguin congelar. Només caldrà descongelar-los i escalfar-los per tenir-los a punt per menjar. Es recomana congelar en racions i amb envasos de vidre.

- En els dinars i sopars es pot utilitzar el mateix sofregit per diferents plats, per exemple, les mateixes verdures per diferents elaboracions.

- Cuinar amb productes de temporada, assegurant així, una alimentació equilibrada i elaborada amb ingredients de proximitat.

- Incloure verdures i hortalisses en tots els àpats, grasses saludables (alvocat, fruits secs, etc.) i llegums.

Així doncs, si ets una persona ocupada, amb ganes de menjar sa i invertint el mínim de temps als fogons, només has de consultar alguna de les recomanacions de batch cooking que et proposem, anar a fer la compra i cronometrar 3 hores a la cuina per menjar de forma saludable durant tota la setmana.

A les biblioteques trobaràs: