dilluns, 15 de febrer de 2021

Arriben els primers Clubs de lectura virtuals del 2021

Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals t’oferim un programa de clubs de lectura virtuals, una iniciativa que té com a objectiu promoure la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies. 

En aquesta ocasió, amb motiu del Dia de la Poesia i el Dia Internacional de les Dones, es comentaran, respectivament, les obres La tierra baldía de T.S Eliot amb l’escriptor Jaume Benavente i El vel de la deessa amb la seva autora, Glòria Sabaté.

La interacció entre lectors i conductors es farà a través de Tellfy, una app de comunicació instantània, i els continguts seran de l’eBiblio, el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir els passos següents:

– Instal·lar Tellfy en el dispositiu
– Crear un usuari a Tellfy
– Sol·licitar l’admissió al club a través de l’enllaç que trobareu clicant al títol de cada club.

Si has estat admès al club (les places són limitades) et donarem les instruccions per al préstec dels documents digitals que hauràs de llegir.

Els clubs tindran una durada d’un mes. La dinàmica per a cada llibre serà semblant a la dels clubs de lectura presencials: en un primer moment, a través d’un vídeo i amb el suport d’altres documents, el conductor  donarà pautes, orientacions i claus de lectura; després, durant el període de lectura, els participants podran exposar els seus dubtes o comentaris a través de la plataforma de comunicació; finalment, els lectors i el conductor es trobaran per videoconferència per fer el comentari final de l’obra.

Els participants podran demanar en préstec el llibre de lectura a través de la plataforma eBiblio el dia que comenci el club.

Per formar part d’alguna d’aquestes comunitats lectores cal inscriure’s en algun dels grups disponibles.

En l’acceptació de sol·licituds es prioritzarà que un major nombre de persones puguin formar part d’un dels clubs de lectura.

Club de lectura virtual de poesia

Es comentarà el llibre La tierra baldía de T.S Eliot (Lumen), amb Jaume Benavente, escriptor.

Inici del club de lectura: dimarts 2 de març
Trobada virtual: dimarts 23 de març, a les 19.00 h

Vull inscriure’m

Club de lectura virtual ‘El vel de la deessa’

A càrrec de Glòria Sabaté, autora d'El vel de la deessa (Columna).

Inici del club de lectura: dijous 4 de març
Trobada virtual: dijous 25 de març, a les 19.00 h.

Vull inscriure’m (places exhaurides)