dilluns, 22 de març de 2021

Dia Mundial de l'Aigua 2021

El Dia Mundial de l’Aigua va ser proclamat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) el 1992 i des del 1993 es celebra cada 22 de març. L’objectiu de la celebració d’aquest dia és prendre consciència de la importància d’aquest recurs que fa possible la vida al nostre planeta.

Aquest any, el Dia Mundial de l’Aigua 2021 tracta del que significa l’aigua per a les persones, del seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital. Així, a partir d’ara i fins a finals de desembre, es posa en marxa una campanya digital a les xarxes socials (#water2me, en català #Aiguaxmi) que pretén generar converses, recollir opinions i comentaris de persones de tot el món sobre l’aigua i el que significa per a elles.

L’objectiu és entendre com les persones valorem l’aigua i per això es demana la participació de tothom: comparteix històries, pensaments, sentiments, dades, projectes, etc.

Uneix-te al diàleg sobre l’aigua !!!


Tots i totes tenim alguna cosa a dir sobre el recurs més preuat del planeta!

Trobaràs més informació sobre la campanya global de les Nacions Unides pel Dia mundial de l'Aigua 2021 al següent lloc web: www.worldwaterday.org ​​​​​​

També pots consultar: l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que s’han adherit a la campanya per a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua 2021.

Juntes han fet el nou portal interactiu de recursos virtuals L'aigua per a mi, adreçat a la ciutadania.

En relació amb l’aigua, la Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix molts recursos informatius (llibres, audiovisuals, revistes, exposicions, conferències...) sobre l'abastament i la gestió de l'aigua de consum humà, consells per a l'estalvi, legislació actual, llibres de coneixements i contes infantils per explicar als més petits de la casa el cicle de l'aigua i rutes i excursions per conèixer el nostre patrimoni hidrològic.