dimarts, 10 d’octubre del 2023

Explorant l'univers dels còmics a la Biblioteca Manuel de Pedrolo: Una aventura literària amb més de 2700 còmics

La biblioteca sempre ha estat un refugi per a aquells que busquen explorar nous mons a través de les paraules escrites, però en els últims temps, les seccions de còmics de la nostra biblioteca, tant per a nens com per a adults, han experimentat una expansió emocionant. Tant si ets un amant dels còmics com si encara no ho ets, no pots perdre l'oportunitat d'explorar aquest tresor literari i emportar-te a casa els millors tebeos en préstec.

Una de les característiques més destacades de les nostres seccions de còmics és la diversitat de temes i gèneres que oferim. Des de superherois que lluiten contra el crim als carrers de Nova York fins a històries de fantasia èpica que et transportaran a regnes màgics, tenim còmics per satisfer tots els gustos i interessos. Sigui quines siguin els teus gustos sempre trobaràs alguna cosa que et captivarà a les nostres prestatgeries.

Darrerament hem fet un esforç especial per estar al dia amb les obres més destacades dels últims anys en còmics de tot el món. Això inclou còmics, tant infantils com adults, europeus, espanyols i nord-americans que han guanyat premis i elogis arreu. Com a biblioteca, estem compromesos a proporcionar als nostres usuaris accés al millor de la narrativa gràfica.

Però això no és tot. A la nostra biblioteca, també hem reforçat significativament la presència de còmics d'origen japonès, coneguts com a manga. Les temàtiques manga són molt diverses i abraça des de històries d'amor i aventures fins a ciència-ficció i terror. Els fans del manga trobaran una àmplia selecció de sèries populars i clàssics atemporals a les nostres prestatgeries.

La secció de còmics adults de la Biblioteca M. De Pedrolo

Un dels aspectes més gratificants de fomentar l'interès pels còmics és la seva capacitat per promoure la lectura entre els joves. Els còmics són una forma atractiva d'introduir els nens i adolescents en el món de la lectura. Amb la seva combinació de text i imatges, els còmics ajuden a desenvolupar habilitats de comprensió i narrativa, alhora que desperten la imaginació dels lectors joves.

Però l'afició pels còmics no és exclusiva dels més joves. Cada vegada més, els adults estan redescobrint el plaer de submergir-se a les pàgines d'una bona història gràfica. Els còmics ofereixen una forma única d'explorar temes profunds i complexos a través d'un mitjà visualment estimulant.

És per tot això que volem donar a conèixer l’esforç que hem realitzat recentment augmentant el fons de còmics de la Biblioteca Pedrolo, que compta ara amb més de 2700 exemplars i que ha crescut un 32% en els darrers dos anys. Això vol dir que tenim encara més opcions i oportunitats d'immersió en aquest món apassionant.