dilluns, 29 de març del 2010

Novetats d'aquest mes

RECOMANACIONS PEL MES D’ABRIL

NOVEL•LA

Lo que esconde tu nombre. Clara Sánchez
Destino, 2010
N San



Absorbent novel•la sobre la memòria i la redempció de la culpa. Sandra ha decidit retirar-se a un poble de la costa valenciana: ha deixat la feina i, embarassada, passa els dies intentant ajornar la decisió de què fer amb la seva vida. A la platja coneix un matrimoni d'octogenaris noruecs que semblen la solució als seus problemes.
Julián, un ancià que acaba d'arribar d'Argentina, supervivent del camp d'extermini de Mauthausen, segueix pas a pas les anades i vingudes dels noruecs. Un dia Julián aborda Sandra i li revela detalls d'un passat que a Sandra només li sonen per alguna pel•lícula o algun documental: horrors en blanc i negre que no tenen res a veure amb ella. Encara que el relat de Julián li sembla a Sandra absurd, començarà a mirar d'una forma nova als amics, les paraules i els silencis de la parella d'ancians, sense adonar-se que la fi de la seva innocència està posant la seva vida en perill.

Font: http://www.lecturalia.com


Espiral. Manuel BaixauliProa, 2010
N Bau



Després de l'èxit de la novel•la L'home manuscrit, editada per Moll i per Proa l'any 2007, Manuel Baixauli ha reprès, refet i ampliat el llibre de microrelats Espiral, guanyador del premi Ciutat de Badalona de narrativa. Es tracta d'un brillant conjunt de peces brevíssimes molt imaginatives i sorprenents onBaixauli s'atreveix amb tots els grans temes: la família, els records, la mort, l'amor... sempre amb grans dosis d'imaginació.

Font: http://www.llibres.cat

Xocolata desfeta. Joan-Lluís Lluís
La Magrana, 2010
N Llu



Com cada primer dijous de mes, un jove va a prendre una xocolata desfeta al carrer de Petritxol. Una noia l'espera i, al crit de "Jo també sóc de Cassà de la Selva!", li clava un ganivet. Aquesta escena serveix Joan-Lluís Lluís per donar forma als seus Exercicis d'estil particulars. A la manera de Raymond Queneau, Lluís ha escrit la mateixa història de 123 maneres diferents. El resultat és una Xocolata desfeta que us servim en forma de llibre, un recital joiós de celebracióde la llengua catalana: dels seus diversos resgistres, de la literatura que li ha donat caràcter, de la bellesa que atresora i de la plasticitat infinita que s'hi manifesta en un joc de miralls. Recomanem sense embuts ni pudor la lectura de Xocolata desfeta (Exercicis d'espill) als amants dels jocs de paraules, als lletraferits i als parlants a peu d'obra que gaudeixen, custodien i conreen la nostra llengua. A tots vosaltres, bon profit!

Font: http://www.llibres.cat


CONEIXEMENTS

Los orígenes de la mafia. Alexis de Tocqueville
Capitán Swing, 2009
343.9 Toc



Els tres assaigs que componen aquesta obra, fins ara inèdits en el nostre país, són tres de les aproximacions més interessants que s'han escrit sobre el fenomen de la Màfia, com a producte del latifundi, del feudalisme i de la presència colonial espanyola. En abolir-se els drets feudals, a començaments del segle XIX, els grans propietaris i els seus administradors van conservar el complet domini sobre la vida local, en especial a partir de 1848, quan van confiar la seguretat dels camps a cossos de guardians privats dels quals van sorgir els mafiós i (homes d'honor). Els membres dels diferents clans mafiosos empren una sèrie de «codis d'honor», inviolables, dels quals el més conegut és l'omertà o llei del silenci.

Font: http://www.capitanswinglibros.com


CÒMIC

Georges Sprott. SethMondadori, 2009
C Set



El célebre presentador de televisión George Sprott fue varias personas al mismo tiempo. Un amante fabuloso, un marido horrendo, un padre imperdonable y el mejor tío del mundo. Al final, todos y nadie. Una memoria gráfica construida a través de los testimonios contradictorios de aquellos que lo conocieron. Una reflexión sobre el paso del tiempo, el arrepentimiento, el desvanecimiento y la injusticia de envejecer.

Font: http://www.randomhousemondadori.es


CONEIXEMENTS INFANTIL

Basurarte : crear, divertirse y reciclar. Gusi
Océano, 2009
I793.9 Gus



Un entretingut llibre ple de màgia, color i creativitat per treure les millors i més boges idees dels més petits i construir els millors jocs per no parar de divertir-se. Un futbolín, una bateria, un circ, les més excèntriques màscares, teatre de titelles, cotxes de carreres, avions i molt més... aplicacions i creacions totes fetes a partir del reciclatge. Per convertir els rebuigs en obres d'art i joc, entreteniment assegurat i sense límits.

Font: http://editorialoceano.cl/


IMAGINACIÓ

Contes animals. Gianni Rodari
Molino, 2009
I* Rod



Anys abans que zoo es convertís en una paraula incòmode i s'inventessin els "bio-parcs", Gianni Rodari ja ens parlava dels animals com ell sel's imaginava, sense voler ofendre a etòlegs, zoòlegs
i companyia. Una desfilada de personatges, com per exemple: Elefants equilibristes, tortugues ciclistes, guineus fotògrafes, ossos bandolers i cavalls ensinistrats. Diversió garantida!

Font: http://www.editorialmolino.com

¡Pato! ¡Conejo!.Amy Krouse Rosenthal
SM, 2009
I** Ros



Què veus: un ànec o un conill? Depèn de com el miris.
Aquest llibre ple d'humor, és un agut acostament a l'etern tema de la il•lusió òptica i una lliçó subtil per als nens que no saben com deixar de discutir.
Una història senzilla i intel•ligent que animarà lectors de totes les edats a prendre partit.

Font: http://www.grupo-sm.com/inicio.asp

Xau, el gos nàufrag. Josep Vallverdú
La Galera, 2008
I*** Val



Enmig d'una terrible tempesta a alta mar, el Xau, el gos d'en David Navissé, és engolit per les onades. Quan el temporal amaina, res no torna a ser com abans. Mentre la família busca un nou gosset, en David es pregunta què se'n deu haver fet, d'en Xau. Li agrada imaginar que se n'ha sortit i que ha viscut una pila d'aventures!

Font: http://www.lagalera.cat



MÚSICA

Bed & breakfast. Els Amics de les Arts
Nòmada 57 ,2009
CD 2.AMI



Hi ha discos per escoltar-los en solitari i n'hi ha que són per compartir. N'hi ha que transmeten sensacions i sentiments, i n'hi ha que expliquen anècdotes i històries. N'hi ha que conviden a la nostàlgia i la malenconia, i n'hi ha que demanen una actitud alegre i vitalista. N'hi ha que arriben al cor, i n'hi ha que surten del pulmó, com una bombolla d'oxigen que dóna ales i provoca somriures. Dels primers n'hi ha molts i bons exemples. Dels segons, no n'hi ha tants, i pocs de bons. Per això m'agraden Els Amics de les Arts.Potser la seva obra no és tan rodona com exigirien els crítics més selectes, perquè no s'aferren a cap sacrifici estètic. En canvi, aposten per un valor de vegades massa infravalorat en l'art: la naturalitat, l'espontaneïtat i l'atreviment. Deixar-se anar. La seva basa és una desenfadada barreja instrumental (guitarres, electrònica, melòdiques, kazoo...), un desvergonyit joc de quatre veus (tots els dels grup hi canten) i unes lletres aparentment d'anar per casa, experiències quotidianes de la joventut a la gran ciutat que ells saben revestir com a aventures ben sucoses. Realment refrescants. La perfecta banda sonora per a un pis d'universitaris que es mengen el cervell amb la complicada simplicitat del que els envolta.Bed & Breakfast (Nòmada 57 Records) és un àlbum que entra directe, amb un hit que enganxa -Jean-Luc- i una cançó preciosa -L'home que treballava fent de gos-. Un cant a la vida, a gaudir de les petites sorpreses, a desdramatitzar els disgustos, amargar-se i riure alhora; fins i tot a lligar seguint estratègies futbolístiques o els consells de Godart. No és enganyar-se, sinó una manera d'encaixar el món. A mi, la veritat, em va molt bé tenir aquesta mena d'amics (de les Arts).

Font: http://www.avui.cat

Podeu consultar el llistat complet de novetats a la pàgina web de la biblioteca.