Els bibliotecaris recomanen...

Miquel Martín i Serra

La Drecera, ens situa en un poble de l’Empordà als anys 80 del segle passat, on hi ha una família amb el seu fill, que fan de masovers a una casa d’estiueig d’una família adinerada de Barcelona. A partir d’aquí, comença a descriure’ns d’una manera encertada, planera i molt entenedora, totes les vivències que li van passant a la família barcelonina, als masovers i als habitants del poble. Des de desgràcies personals a les aventures del fill en plena adolescència. En definitiva, fa un recorregut vital per aquests personatges. 

Una novel·la que des del primer moment et té amb ganes de continuar llegint. 

Ha estat finalista al Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any 2020.
6 Temporades

La sèrie narra la vida d’una família aristocràtica, els Crawley, i el personal domèstic al seu servei a l’Anglaterra dels anys 20 del segle passat. 

En el transcurs de les 6 temporades, els personatges aniran evolucionant al igual que ho fa el segle XX. Els personatges s’aniran barrejant però sempre en el seu estatus... excepte un. 

Els actors et fan entrar en la complexitat de cada personatge i es viuen els problemes, les angoixes i les alegries al igual que ells. Ambientació i vestuari cuidat al detall. 

Ha obtingut diferents premis, nominacions i reconeixements internacionals. 

Posteriorment s’ha fet una pel·lícula ‘Downton Abbey, la pel·lícula’ amb els mateixos personatges de la sèrie.