dijous, 5 d’agost del 2010

Novetats d'aquest mes

RECOMANACIONS PEL MES D'AGOST

CDs

Fràgil
Els Pets. DiscMedi, DL 2010
CD 2.PET



El desè disc de Els Pets, que aposten per la senzillesa i per desvestir la cançó d’artificis.
Els Pets, dotze noves cançons que donen continuïtat als seus 25 anys de trajectòria musical. Els temes són més íntims i personals, en la línia d'un pop energètic. La gira de concerts començarà per Sant Jordi.
El desè àlbum d'Els Pets té una aire més clàssic, amb una pinzellada de soul i instrumentacions poc carregades. La veterana banda catalana de rock, com reconeix el seu líder, ha deixat de ser un grup per a adolescents. Ara, asseguren, són més atemporals que abans.
http://www.3cat24.cat


NOVEL•LES

Los Amores lunáticos
Lorenzo Silva. Anaya, 2007
JN Sil



Si ja es dolent enamorar-se d’una dona equivocada, les complicacions encara són més grans si t’enamores de dues dones inadequades. A Pablo, un noi de Carabanchel, que porta davant la seva adolescència sense masses contratemps i pensava que el romanticisme només era cosa de noies, inesperadament se li creua en el seu camí l’amor i el maltracta sense compassió i per partida doble. El primer disgust es diu Vanessa i es una noia baixeta i antipàtica a la que els deus li van posar cara d’àngel. El segon disgust és diu Leonor, que està massa prima i és la seva professor a de Literatura. A Pablo, la poesia sempre li havia semblat una cursileria però quan els versos de Garcilaso de la Vega sonen a la veu de Leonor, a Pablo li sembla música celestial. Entre una i altra, amb més pena que glòria, aprendrà a degustar la dolçor i la duresa de l’amor. Les nit que no aconsegueix entendre res, que són la majoria, Pablo puja al terrat del seu bloc. S’ha aficionat a mirar la lluna i a fer-li les preguntes que ell no ha trobat la resposta. La lluna guardarà el silenci. En el record, aquells dos amors barrejats seran sempre, per en Pablo, amors llunàtics.

www.unilibro.es


CÒMIC

Kick-Ass
Mark Millar, John Romita, Jr.. Panini, cop. 2010
C Mil



Dave Lizewski es un noi controvertit ,aficionat als còmics i que té una vida rutinària, com la gran majoria dels nois de la seva edat. Un bon dia es pregunta: Per què no poden existir els super-herois en el món real? Per què no hem puc convertir jo mateix en un super-heroi?
Aquesta descabellada idea podria costar-li la vida, però també farà que la seva existència agafi un nou sentit.


CONEIXEMENTS

Dragones : mito y leyenda
Jonathan Evans. Paidós, 2010
398.4 Eva



Aquesta magnífica edició il•lustrada és un recull dels grans mites sobre dracs provinents de les més antigues tradicions de diferents països.
El llibre es divideix en mites orientals i occidentals i cada un dels relats s’acompanyen de textos on es comenten llegendes populars escrites pels millors estudiosos sobre dracs per explicar les creences que tenen com objecte aquest animal fantàstic.

Amb il•lustracions en color i vuit pàgines desplegables, aquest llibre no es solament una antologia de les histories de dracs, sinó també un tresor sobre les llegendes del passat.


CONEIXEMENTS INFANTIL

Monstres supersans : [hàbits saludables per tota la vida]
Valentí Fuster. Planeta, 2010
I613 Fus



El Monstre de les Galetes, Elmo, Coco, Epi, Blai i els teus amics de Barri Sèsam t'acompanyen en un llibre sobre hàbits saludables dedicat als nens. Tan divertit com seriós. Per ser llegit en veu alta, a la classe, o en veu baixa, al llit. Tan ple de respostes com de preguntes. Monstruosament útil, perquè els bons hàbits en alimentació, activitat física i higiene han d'adquirir-se com més aviat millor. Supersa, relaxant, divertit i seriós, i alimentat amb els millors consells. Un llibre per menjar-se'l a mossegades!

www.claret.cat


IMAGINACIÓ

El Llibre de les faules
Albert Jané. Combel, 2010.
I** Jan



Les faules, narracions protagonitzades principalment per animals, formen un dels gèneres literaris més antics que existeixen. De fet és del grec Isop que arrenca la gran tradició d’aquest gènere literari en la cultura occidental.
Aquest volum aplega 64 fàbules tradicionals, seleccionades no tants sols del repertori de la tradició europea, sinó també d’altres cultures, i tenint-ne en compte sobretot l’interès narratiu. Les versions d’Albert Jané són totalment lliure i originals, i l’autor ha procurat utilitzar sempre un llenguatge senzill i assequible, sense renunciar, però, a la dignitat literària que mereix cada peça. Les encertades i suggestives il•lustracions d’Emilio Urberuaga han de contribuir, sens dubte, a fer-ne una lectura amena i agradable a tothom.

www.laie.es

Els Caçadors de fantasmes i la columna de foc
Cornelia Funke. Estrella Polar, 2010
I*** Fun



Els caçadors de fantasmes han vingut a posar-hi remei, però entre els núvols de fum pudent, descobriran el veritable perill que els amenaça entre les flames, un perill molt pitjor del que s'imaginaven...

www.grup62infantiljuvenil.cat

Los Bolsillos de Lola
Quentin Blake. Kalandraka, cop. 2010
I* Bla



Lola Pelillos té un abric amb moltes butxaques. Una pels ratolins, l’altra pel formatge i una altra amb mocadors per si algú esternuda.
Un relat rimat, ple de colors, sobre un divertit personatge que guarda els objectes més inimaginables.

www.kalandraka.com


DVDs INFANTILS

La Primavera d'Amèlia i altres contes
Barcelona Multimedia, DL 2009
IDVD Pri



Al reialme de Baltasar, les celebracions de la festa de primavera són a punt de començar. La princesa Amèlia i en Leo seran coronats reina i rei del Carnaval. Però aleshores, una terrible epidèmia arriba a la ciutat. L'Amèlia decideix investigar què ha passat amb l'ajuda de l'eriçona Melusina. I descobreixen que l'aigua de la ciutat ha estat enverinada!
Una història apassionant on retrobareu els amics de L’hivern de Leo, i és clar, també el malfactor Josafat...
De 5 a 8 anys

http://www.llibres.cat/


RACÓ DELS PARES

Aprendiendo a comer : manual de instrucciones para padres
Isidro Vitoria. [s.n.]: 2009
DVD 613.2 Apr



Aquest capítol de la col•lecció “Benvingut a la vida” del pediatre Isidro Vitoria orienta en el difícil món de la alimentació infantil. Des de els primers dies; lactància materna i artificial fins arribar a l’adolèsencia. L’especialista proposa senzilles pautes per a la correcta alimentació dels fills, fent un especial enfàsis als importants problemes que es troben els pares amb fills inapetents.

http://www.bienvenidoalavida.es/


CÒMIC INFANTIL

Dr.Slump
Akira Toriyama. Planeta de Agostini, cop. 2009
IC Tor



Arale es un robot amb forma de noia creada pel doctor Sembei Norimaki, un dels excèntrics habitants de la Vila del Pingüí. Però això no té punt de comparació amb el que s’acosta... Segrestos! Grans passions romàntiques! Llamps que transformen les coses en altres coses! Platges jurídiques! Tot es possible a la Vila del Pingüí.
Dr. Slump és l’obra més delirant de l’autor Akira Toriyama, el creador de Bola de Drac.

www.planetadeagostini.es


Podeu consultar el llistat complet de novetats a la pàgina web de la biblioteca.