divendres, 18 de març del 2011

Projecció: Recordis Ribes, 1930 - 1950

En el periple del pas dels dies i els anys, sempre hi ha protagonistes que queden al marge dels grans relats de la història. Aquest treball, fruit de la creació de l'arxiu de testimonis d'història oral de Sant Pere de Ribes, ens apropa la recuparació de la història col·lectiva a partir dels records, de la memòria i del caràcter viu de les persones que han crescut i s'han fet grans al costat del pas del temps.

Dues dècades i molta història. El relat del conflicte de la Guerra Civil, la supervivència en temps de la postguerra, la vida de casa a la plaça, l'educació, l'economia, les festes populars, la recerca de recursos i somnis, la diferència entre homes i dones en un context diferent i complex... Són alguns dels aspectes que desgranen la munió de testimonis i imatges d'una època, un poble, un país.

Els autors del treball, Magí Fortuny i Poch (periodista), Carles Miret i Massó (historiador local) i Miquel Obenza Vilar (realitzador audiovisual) presenten el resultat de més d'un any i mig d'intensa recerca a partir de les entrevistes realitzades a més de vint ribetans. I és que ells, els testimonis orals, són els veritables protagonistes d'una història que és el resultat de la memòria. La seva. La nostra



Projecció a la biblioteca els dies:

- Dilluns 21 de març, a les 18'30h.
- Dilluns 28 de març, a les 18,30h.
- Dilluns 4 d'abril, a les 18,30h.
- Dilluns 11 d'abril, a les 18,30h.


Accés lliure i obert fins a cobrir l'aforament de la sala