dijous, 15 de setembre del 2011

Novetats d'adults del mes de setembre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults del mes de setembre.

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:


Novel•les:


Paraíso de Liza Marklund  N Mar



Un huracà escombra el sud de Suècia sembrant el caos al seu pas. Dos homes jeuen morts al port d'Estocolm, amb dos trets a boca de canó al cap. Una noia tracta de salvar la seva vida. Troba refugi a “Paraíso”, una fundació dedicada a les persones les vides del es quals estan en perill. Annika Bengtzon, redactora d'un diari, està tractant de reconstruir la seva vida després de la violenta mort del seu promès. Cobrir la història de “Paraíso” és l'oportunitat que necessita per tornar a encaminar la seva vida personal i professional. 

La ciutat vertical de Bea Cabezas  N Cab
La periodista Bea Cabezas amb aquesta novel•la va guanyar la 17a edició del premi Carlemany de novel•la en català.



Ambientada a Nova York al 1929. En Daniel, un jove arquitecte que treballa a la construcció de l'Empire State, rep una nota del seu pare. Fa divuit anys que no en sap res, però no arribarà a temps de tornar-lo a veure amb vida. Serà gràcies a aquest document que descobrirà la història del seu pare, en Joan Casas, un nen que va emigrar de Barcelona a la Nova York de 1880 i es va anar guanyant el seu lloc als perillosos carrers del Lower East Side de Manhattan.


Novel•la juvenil:

June Vagsto: viaje a los reinos del norte de Beatriz Lerma  JN Ler



Grans canvis s'apropen en els cinc regnes del Nord. El cruel comte Thérador i la seva temible Companyia de la Fletxa Negra amenacen amb iniciar una cruel guerra que podria destruir els altres quatre regnes. L'única esperança és, potser, una antiga llegenda que només alguns coneixen.

També la vida d’Enuí, una jove camperola, trontolla el matí del seu quinzè aniversari, quan un tràgic succés i una enigmàtica visita la impulsen a una missió plena de perills.


Llibres de coneixement:

Córrer o morir de Kilian Jornet  796.52 Jor


Kilian Jornet és l’actual campió mun¬dial de skyrunning, una de les proves físiques més dures del planeta. Ha pujat i ha baixat el Kilimanjaro més ràpidament que cap altra per¬sona al món. Ha fulminat tots els rècords mun¬dials en cada repte que s’ha proposat: l’Ultra Trail del Mont Blanc, la Transpirenaica, la volta al llac Tahoe…

Córrer o morir és el diari d’un guanyador, una filosofia de vida, una lliçó exemplar per a tots nosaltres.

Twitter de Tim O’Reilly  681.3 (Int) ORe


Què és Twitter? Per què és tan popular? I com han de ser els seus missatges de 140 caràcters per tal que serveixin per potenciar un negoci? Aquest llibre respon a aquestes i a moltes altres preguntes. Twitter conté exemples que poden ser de gran ajuda, consells sòlids i explicacions senzilles que ens permetran converir-nos en tots uns experts en Twitter. Aquest llibre ens ajudarà a comprendre les formes en què Twitter pot ser útil i addictiu així com diferent de qualsevol altre servei de comunicacions i com pot explotar aquest poder.

El cine negro de Víctor Arribas  778.5 Arr


El cinema negre. Un moviment, un estil, un gènere ... Ni tan sols els més profunds especialistes es posen d'acord sobre el terme i les seves derivades, sobre els seus orígens i els seus límits cronològics. Però si hi ha alguna cosa en què coincideixen és en l'univers i l'atmosfera coincidents que van captar els grans mestres darrera de la càmera: Fritz Lang, Raoul Walsh, Howard Hawks, Michael Curtiz, Orson Welles o Henry Hathaway.

Un gènere genuïnament nord-americà que ha tingut ressò a Europa i Àsia però que es va desenvolupar en la seva època clàssica a Hollywood durant les dècades dels 40 i 50.


Còmic:

Chernòbil – La Zona de Natacha Bustos i Francisco Sánchez


“Chernòbil - La zona” és una novel•la gràfica on els seus autors ens conviden a una reflexió del que suposa a dia d’avui l’ombra d’aquell desastre. Els personatges podrien ser ficticis, o potser no. La realitat, diuen, supera la ficció i es centra en una de tantes famílies que van voler fugir deixant tot enrere, convençudes que la tornada no es dilataria més enllà d’uns dies. El cas és que les circumstàncies no aconsellen el retorn, i tot el que havia estat el seu context vital desapareix i l’enemic en forma d’amenaça s’instal•la perquè no s’hi puguin acostar mai més.

Los Garriris de Javier Mariscal


Hi va haver una època, molt abans de convertir-se en el pare de la mascota olímpica Cobi, en la qual Javier Mariscal dibuixava historietes per a publicacions com El Rollo Enmascarado o El Víbora. Aquí van créixer i van madurar Los Garriris, les aventures dels quals arriben ara, reunides en una antologia publicada per Sins Entido. Els protagonistes de la trama, Fermín, Piquer i Julián, són tres ratolins que viuen sense cap preocupació. Reivindiquen l'hedonisme com a forma de vida, i el seu únic objectiu és gaudir d'un bon dia de platja o d'una nit molt llarga a la discoteca de moda.


Audiovisuals:

Pa negre:banda sonora original de José Manuel Pagán  CD 520PA N


Per a la banda sonora del film Pa Negre, el compositor gelidenc, premiat amb un Gaudí, ha recorregut a instruments de musicoteràpia, des de tambors xamànics a bols tibetans, que han donat un so molt original que li permet aprofundir en els sentiments més profunds dels personatges.


Lamparetes d’Antònia Font  CD 2.ANT


Lamparetes conté catorze cançons amb ritmes ben variats, des de mitjos tempos com els d’ Es far de Ses Salines fins a altres més alegres (Sospitosos), i per descomptat lletres de tornades i cors molt divertits, com ja és característic en el seu pop galàctic.




Consulteu el llistat complet de novetats