divendres, 7 d’octubre del 2011

Novetats infantils del mes d'octubre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats infantils del mes d’octubre.

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

Les Princeses també es tiren pets d’ Ilan Brenman  I* Bre


 A l’escola de la Laura corre el rumor de que les princeses es tirent pets, però ella diu que és impossible, que cap princesa del món no es tira pets. La Laura haurà de canviar d’opinió quan el seu pare li llegeix el llibre “Problemes gastrointestinals i flatulències de les princeses més encantadores del món”.


El Mag dels fogons de Joan de Déu Prats I* Pra


Aquest conte ens proposa una aproximació al món de l’alimentació. Ens mostra com un infant, a mida que va creixent, va descobrint la riquesa de sabors, les olors i les textures dels aliments i els diferents colors de tot allò que es cruspeix. El fet de menjar es converteix en un joc on tots els sentits (la vista, el gust, el tacte, l’oïda i l’olfacte) hi juguen un paper molt important.
El text de Joan de Déu Prats és delicat i molt imaginatiu. Ens explica el recorregut vital del protagonista, des del seu naixement i el seu primer aliment, la llet materna, fins arribar a l’edat adulta.
Aquest àlbum il·lustrat ha estat editat amb motiu de l’exposició L’art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià.


P.O.L.L.S de Enza Emira Festa I** Fes


La protagonista de P.o.l.l.s, l’Ariadna, no para de rascar-se el cap. No pot parar  de fer-ho i descobrirà que els causants d’aquesta picor són uns bitxets anomenats polls.
Finalment aconseguirà eliminar aquests bitxets i saber què són i com es poden eliminar.


El Cas del macarró gratinat d’Andreas Steinhöfel  I*** Ste

 
En Rico és un nen poc convencional. A vegades es riuen d’ell perquè pensa una mica més a poc a poc que la majoria de les persones i li costa distingir la dreta de l’esquerra. Això sí, hi ha moments que en Rico és realment brillant, com quan s’adona d’aquelles petites coses en què ningú no es fixa i es comença a fer preguntes. Aquest cop, per exemple, ha trobat un macarró amb restes de formatge abandonat a la vorera del seu carrer.
Però no serà fins que segrestin el seu nou amic Oskar, un nen superdotat que no es treu mai el casc de motorista del cap, que en Rico haurà de posar a prova les seves habilitats.
Premi Nacional de Literatura Juvenil a Alemanya.


Còmic:

Esmeralda: rumb a l'horitzó de Sara Rojo  IC Roj


Per superar els mals moments i viure aventures emocionants la Lina compta amb l'Esmeralda, una dragona que és més que una mascota. Però tots volen separar-les. Aconseguiran seguir juntes? Acompanya-les en aquesta fantàstica aventura.
Per a nens i nenes a partir de 6 anys.


Llibres de coneixement:

La Nostra opció : com podem resoldre la crisi climàtica d’ Al Gore  I570 Gor

  
La nostra opció reuneix les solucions més eficaces disponibles actualment i que, actuant en conjunt, serviran per resoldre aquesta crisi. La seva finalitat és separar la qüestió de la política tant com sigui possible i inspirar els lectors per emprendre accions, no només individualment sinó també com a partícips en els processos polítics, i fer que tots els països, i el món en el seu conjunt, s’enfrontin a la decisió que han de prendre.


Audiovisuals:

La Gran carrera  IDVD Man

 
Amb aquest DVD els petits podran divertir-se amb Manny Manitas en una apassionant aventura a tota velocitat. Sentir l’adrenalina al màxim quan Manny trepitja a fons l’accelerador en la cursa de cotxes. Però abans, podran Manny, les eines i el seu amic Elliot arreglar un vell cotxe atrotinat per convertir-lo en un autèntic cotxe de carreres? Necessitaran treballar en equip i utilitzar al·lucinants trucs de conducció per ser els primers a creuar la línia de meta.


Dr. Slump Arale. Vol. 1 d’ Akira Toriyama  IDVD Dr S

Un pack de 4 DVDs amb els primers 12 episodis de la sèrie, i extres com un petit llibret il·lustrat amb informació i guia de personatges.
Dr Slump és una sèrie d'animació basada en el manga del mateix nom d'Akira Toriyama, creador de Bola de Drac. I com la sèrie protagonitzada per en Son Goku, aquesta protagonitzada pel Professor Senbei Norimaki, o més ben dit l'Arale Norimaki, també la vàrem conèixer ja fa anys per TV3.
Aquest 2011 es compleixen exactament 30 anys de l'estrena de la sèrie de televisió al Japó.