dijous, 1 de març del 2012

Novetats d'aquest mes

Novetats d’adults del mes de març

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults del mes de de març.


Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:


Novel·les:


Llibertat de Jonathan Franzen N Fra

Una epopeia sobre l’amor i el matrimoni contemporanis. Llibertat capta d’una manera tragicòmica les temptacions i els límits de la llibertat: l’emoció de les pulsions adolescents, els compromisos traïts a l’edat madura i el pes aclaparador de l’imperi.

Maldito karma de David Safier N Saf

La presentadora de televisió Kim Lange està en el millor moment de la seva carrera quan sofreix un accident i mor aixafada pel lavabo d'una estació espacial russa. En el més enllà, Kim s'assabenta que ha acumulat mal karma al llarg de la seva vida: ha enganyat al seu marit, ha descurat a la seva filla i ha amargat a quants dels que l'envolten. Aviat descobreix quin és el seu càstig: està en un forat, té dues antenes i sis potes: és una formiga! Kim no té ganes d'anar arrossegant molles de pastís després d'haver eludit els hidrats de carboni tota la seva vida. A més, no pot permetre que el seu marit es consoli amb una altra. Només li queda una sortida: acumular bon karma per ascendir per l'escala de la reencarnació i tornar a ser humana. Però el camí per deixar de ser formiga està plegat de contratemps.

Novel·la juvenil:

La Fúria del dimoni de Guillem Bou  JN Bou

La Fúria del Dimoni és una narració que transcorre de pressa i amb tota l’emoció des del primer capítol. Hi desfilen tot de figures de la cultura popular, dramatitzades i recreades per a l’ocasió, com ara la Mort, els Trentaclaus, els Trencaporrons, el drac Mig Drac (inspirat en el personatge del Mig Poll de les Illes), els Nyitus, els Gegants Gops, el Dimoni Cucarell, el Dimoni Rostoll, les aloges, les ànimes en pena, el Gos Nonell, el Capità de Claus, la Tavernera Rom… i assistim a un retrat tant dels sentiments nobles com de les ambicions humanes, barrejades amb tècniques de manipulació que es fan anar avui en dia, amb apunts d’estratègia, amb referències a la cultura clàssica i, fins i tot, alguns senyals fent l’ullet als entesos en matemàtiques.

Llibres de coneixement:

Passió boletaire : mites, usos i costums de Josep Cuello  398.3(46.71) Cue

D'on arrenca la passió boletaire dels catalans? Des de quan està documentada? Quins eren els bolets més apreciats antigament? Per què cada bolet té el nom que té? De quina manera s'han menjat i cuinat al llarg del temps? Quines propietats medicinals se'ls atribueixen? Si el reig foll era valorat pel poder psicoactiu, el pet de llop s'usava contra la caspa i l'ou del diable com a afrodisíac... Josep Cuello Subirana ha investigat les llegendes, mites, supersticions i refranys al voltant dels bolets i ha escrit aquest llibre curiós i complet, que es clou amb 40 receptes, velles i noves, d'aquí i d'allà, recollides per Pilar Cuello.

El Còmic en català : catàleg d'albums i publicacions (1939-2011) de Jordi Riera Pujal 087.6 Rie

El diccionari de còmic en català és un completíssim catàleg del període, fins ara, menys documentat de l'edició de còmics en català, el que va del final de la Guerra Civil (1939) fins a l'actualitat (2011). Aquest llibre és, sens dubte, un salt qualitatiu en l'estudi de la cultura popular catalana, i un material d'estudi indispensable per a historiadors i aficionats.

Joan Miró : l'escala de l'evasió de Marko Daniel i Matthew Gale  75(Mir) Joa


Catàleg de l'exposició Joan Miró. L'escala de l'evasió. És una exposició organitzada per la Fundació Joan Miró en col·laboració amb la Tate Modern de Londres que té lloc a la seu de la Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc, Barcelona) entre el 16 d'octubre de 2011 i el 18 de març de 2012. Aquesta exposició temporal ha reunit més de 170 obres —pintures, escultures i obra damunt paper— de Joan Miró, provinents de col·leccions públiques i privades d'arreu del món.

Còmic:

En la cocina con Alain Passard de Christophe Blain  C Bla

Un geni del còmic i un altre de la cuina  s’uneixen en aquest llibre per parlar-nos de  la vida entre fogons i de receptes gastronòmiques guanyadores de tres estrelles Michelin.

Arzak, el vigilante de Moebius   C Moe

Jean Giraud, àlies Moebius, ens presenta, de la mà de Norma i després de trenta anys de la seva aparició a la mítica revista Metal Hurlant, una de les sorpreses d’aquest any. El vigilante és un àlbum del seu no menys mític personatge, Arzak. En aquest cas és el primer volum d’una trilogia sobre l’origen del protagonista.  Una vegada més aquest mestre de mestres del còmic ens endinsa en una de les seves  obres de ciència ficció amb la qualitat que sempre l’ha caracteritzat: un dibuix i un ús del color fascinant i perfecte amb un guió digne de Star Wars. De fet, sense la seva aportació als còmics aquestes pel·lícules no haguessin estat el mateix.

Audiovisuals:

Masaje infantil: amor a mano de  Mercè Cazes  DVD 615.8 Mas

Aquest DVD i el seu petit llibre, pretenen ser una introducció a la tècnica del massatge infantil. A través d’ells, aprendrem bàsicament, com fer un massatge al teu bebé i quins són els grans beneficis que aquesta pràctica sense dubte us aportarà, a ell i a tu, pare o mare, tant a nivell de salut física com emocional.

El Mundo perdido de Cousteau: los secretos del Mediterráneo  DVD 574 Mun

Documental que ens mostra al fill menor de l'oceanògraf Jacques Cousteau, acompanyat d'un equip de National Geographic, anant als llocs visitats pel seu pare per tal d'avaluar l'impacte de l'activitat humana a l'ecosistema de la Mediterrània i comprovar el resultat de les polítiques de conservació dutes a terme en algunes reserves marines protegides.

How do you do de Mayer Hawthorne   CD 180HAW

El segon treball del soulman de Michigan Mayer Hawthorne publicat pel segell nord-americà de hip-hop Stones Throw Records, el mateix segell que va editar el seu debut, "A strange arrangement", el 2009. Aquest artista va començar la seva trajectòria musical en el món del hip-hop, el que fa que el seu revival soul o neosoul sigui més modern que el que practiquen altres artistes.

Breaks from the border de New Mastersounds   CD 180NEW

The New Mastersounds, un quartet que porta anys contagiant la veritable ànima del new funk i exposant a base de ritme la seva pròpia visió del passat, present i futur del soul, el funky i el rock. 
Gràcies a la seva visió del Soul-Jazz, el Funk i el Rock i del tribut que fan a estrelles del gènere com Jimmy McGriff, Jimmy Smith, Hendrix, i els Meters, The New Mastersounds han estat reconeguts com una banda clau de l'escena del New Funk i s'han convertit en una de les preferides dels amants de la música negra.

El Gran Rift: el mayor espectáculo de la vida salvaje en la tierra                                   DVD 910.4(67) Gra

El Gran Rift és un documental de la prestigiosa cadena BBC, que mostra  els secrets més ben guardats d’aquest gran territori que va des de les majestuoses serralades nevades del Kilimanjaro fins als esculls de coralls del Mar Roig.

Birthday celebration: live in NYC de David Bowie & friends   DVDM 2.BOW

Concert al Madison Square Garden de Nova York, el 9 de gener de 1997, dia del 50 aniversari del cantant, amb Lou Reed, Sonic Youth, Billy Corgan, Franl Black, Robert Smith i altres.

Novetats infantils del mes de març



Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

Pors, maníes i vergonyes de Lluís Farré  I* Far

La Rita caminava tota encongida i arrossegant els peus. I no pas perquè li fessin mal les sabates o li pesés massa l'abric a l'hivern, no. La Rita, el que duia a l'esquena que li pesava tant era una muntanya enorme de pors, manies i vergonyes! I es poden fer tan poques coses amb tant de pes al damunt!

Blancanieves de Jacob & Wilhelm Grimm  I** Gri

Nova adaptació del clàssic del conte dels Germans Grimm, en una magnífica edició en gran format, il·lustrada per Benjamin Lacombe (París, 1982), jove, però ja molt prestigiós il·lustrador francès. Tècnicament impecable, Lacombe sap imprimir als seus treballs un halo de misteri i malenconia que el fa únic, i que vénen com anell al dit a aquest conte cruel sobre l'enveja, la maldat, l'amor i la mort, que en aquesta versió, fidel a l'original, no s'estalvia el terrible final de la malvada madrastra, castigada per bruixa.

El Misteri del bingo d’ Andreas Steinhöfel  I*** Ste

Premi nacional de literatura juvenil a alemanya.
En Rico i l’Oskar s’han tornat inseparables des que van resoldre el cas de Míster 2000, un segrestador que tenia el barri amb l’ai al cor. Ara passen junts moltes estones. I tot va com una seda fins que acusen la mare d’en Rico de fer trampes al bingo…

Còmic:

La Bruja Madrina de  Jill Thompson  IC Tho

Divertida historieta en còmic d'una bruixa a qui no sempre li funcionen els encanteris. És una historia apta per a tots els públics, amb una ambientació que recorda a la pel·lícula Pesadilla antes de Navidad, que no agradarà nomès als petits de la casa, sinó també als més grans.

Llibres de coneixement:

Paul Klee de Maria J. Jordà  I75(Kle) Jor

Paul Klee està considerat un dels representants més originals i influents de l'art modern. Contrari a la tradició acadèmica, va crear un estil propi alimentant-se de les diverses fonts (inclou els dibuixos del seu fill). En el seu univers es barreja el rigor geomètric i el món de l'imaginari, per aconseguir fer visible l'invisible.

Crea con plastilina d’ Àngels Navarro  I793.9 Nav

Àngels Navarro et mostra com fer divertides manualitats amb objectes de reciclatge, paper, plastilina ...

Instruccions en quatre passos, il·lustrats amb fotografies dels projectes acabats. Per crear joguines i objectes de decoració o de regal: un avió de combat, una gallina, una papallona ... Amb materials fàcils d'adquirir o de trobar a casa.

Audiovisuals:

Los Pingüinos de Madagascar, operación: posible lo imposible  IDVD Pin

Pel·lícula basada en Los pingüinos de Madagascar, sèrie d’ animació americana transmesa per la Nickelodeon, protagonitzada pels pingüins de la pel·lícula del 2005, "Madagascar".

Rango  IDVD RAn

Rango és una comèdia d'animació i aventures que porta els espectadors a fer una passejada diferent pel Salvatge Oest. La història segueix el curiós viatge de transformació de Rango, un camaleó que viu protegit com una mascota familiar comú, mentre s'enfronta a una important crisi d'identitat. Després de tot, a què pots aspirar quan el teu únic objectiu a la vida és camuflar-se? Quan Rango accidentalment acaba en un sorrenc i perillós lloc poblat per les criatures més astutes i perilloses del desert, el llangardaix menys valent descobreix de sobte l'oportunitat de destacar.


Consulteu el llistat complet de novetats