dimarts, 3 d’abril del 2012

Novetats d'aquest mes

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo les novetats del mes d’abril

Novetats d’adults  del mes d’abril

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:

Novel·les:

L'Any de la plaga de Marc Pastor  N Pas
El Víctor Negro és un treballador social que coordina l'atenció a gent gran sense gaires recursos. Fa uns mesos que l'ha deixat la novia, i encara no ho ha acabat de pair. Aquest mes d'agost, que s'ha de quedar a Barcelona, una sèrie d'esdeveniments insòlits faran que comenci a desviar l'atenció dels drames personals. Els seus vells estan estranys, uns comenten que a les seves parelles els ha canviat la personalitat, d'altres han intentat suïcidar-se (i alguns ho han aconseguit). Passat l'estiu, ja res tornarà a ser com era abans. Una novel·la que conté ciència-ficció, terror, misteri, catàstrofes i una bella història d'amor.

Lunes amargo de Nicci French  N Fre

Matthew, un nen de cinc anys, ha desaparegut. Tot apunta a un segrest, però ningú es posa en contacte amb els pares. La policia, assetjada per la premsa, investiga qualsevol pista per absurda que sembli. Com aquell altre cas que va passar fa vint anys enrere, i del qual ja s'havien oblidat, gairebé tots... A la consulta de la psiquiatra Frieda Klein, un pacient relata els seus somnis. Somnis que, a mesura que s'intensifiquen, inquieten al seu terapeuta. Perquè el nen que apareix en ells s'assembla massa al petit Matthew ... Únicament algú fred i analític com Frieda és capaç de recórrer sense perdre’s els laberints de la ment a la recerca d'aquest indici que delata a un assassí ... Aquesta és la primera investigació de la psiquiatra Frieda Klein.

Novel·la juvenil:

Soy el número cuatro de Pittacus Lore JN Lor

Sota el pseudònim de Pittacus Lore s’amaguen els escriptors James Frey i Jobie Hughes. Tots dos han signat la novel·la Soy el número 4 el primer títol d’una sèrie de sis novel·les més que giren al voltant d’uns joves alienígenes.
Nou extraterrestres adolescents arriben a la Terra després que el seu planeta és destruït per una espècie enemiga anomenada mogadorians, que els segueix fins a la Terra. El llibre comença amb la fugida de John Smith i el seu tutor Henri a Ohio després de la mort del número Tres. El número “quatre”, anomenat John Smith, canvia constantment d’identitat, mudant-se d’una ciutat a una altra sota la supervisió d’Henri, el seu guardià. John és sempre el noi nou del lloc, sense vincles amb el passat. Però ara, es disfressa d’estudiant de secundària a Ohio, per enfrontant-se a fets que li canvien  la seva vida: la trobada amb el seu primer amor, nous poders i una connexió especial amb aquells que comparteixen el seu destí.

El Llegat de Christopher Paolini JN Pao


Quarta i última entrega de la sèrie de fantasia juvenil més venuda de l´ultima década.

No fa tant de temps, Eragon no era més que un pobre noi de granja, i el seu drac, Saphira, només una pedra blava en el bosc. Ara el destí de tota una civilització descansa sobre les seves espatlles. El cavaller del Drac cavalca de nou. El Llegat arriva al seu final, però la llegenda mai mor.

Llibres de coneixement:

Bienvenidos a la ruta 66 : un viaje inolvidable por la ruta más legendaria de EE.UU 91(73) Bie

La Ruta 66 no és només una carretera interestatal que travessa els EEUU, és també un apassionant recorregut de costa a costa per tota la cultura americana.             Il·lustrada amb un gran recull de fotografies antigues, postals, records de viatge i altres objectes d'interès, aquesta guia no només ens ensenya la gastronomia i la cultura popular de la Ruta 66, sinó que ens embarca en un trepidant viatge a una altra època al llarg dels seus gairebé 4.000 quilòmetres de recorregut.

iPhone y iPad : aplicaciones 5 estrellas de Glenn Fleishman  681.3(iPa) Fle
L'autor ha analitzat i posat a prova milers d'aplicacions fins a seleccionar les gairebé 200 finalistes que tothom hauria d'incloure en el seu iPhone, iPad o iPod touch. Aquestes són les més brillants, entretingudes i útils per aquests dispositius, i conformen un llibre divers, ple de màgia i inventiva.



Hi ha un esforç notable per mostrar qualitat i bones idees, i el resultat és gratificant. És un plaer tenir disponible unes aplicacions tant magnífiques, que respecten al màxim les possibilitats dels dispositius.

Espero un hijo de Laurence Pernaud  618 Per

Un equip multidisciplinar d’ experts en cada àmbit i  dirigit  per Laurence Pernoud s’ encarrega de desenvolupar de manera clara i planera els temes de cada capítol. Completa guia sobre l’ embaràs i el part en una nova edició actualitzada. Conté informació sobre psicologia, dietètica, esport, bellesa, legislació... destinada a respondre totes les preguntes que poden aparèixer al llarg d’ aquesta etapa de la vida.
Llibre disponible al Racó de Pares de la biblioteca.

Còmic:

El coche de Intisar. Retrato de una mujer moderna en Yemen de Pedro Riera C Rie

El coche de Intisar. Retrato de una mujer moderna en Yemen és una novel·la gràfica de Pedro Riera (periodista i escriptor) i Nacho Casanova (il·lustrador) que pretén retratar la realitat de la dona iemenita que cerca la seva llibertat i el seu espai. La Intisar va armada amb el seu cotxe i el seu ressentiment cap a una societat terriblement masclista, tractant  de sobreviure, treballar i conservar els seus principis i el seu amor propi a la vegada. No obstant això, el que objectivament podria haver donat peu a una novel·la gràfica de tints dramàtics, es converteix en un conjunt d'anècdotes carregades d'optimisme, i fins i tot de cert humor, fonamentades sobre la inequívoca voluntat lluitadora del personatge.

Audiovisuals:

Biophilia de Björk  CD 2.BJO

Aquest és el setè treball en solitari de la cantant. El projecte 'Biophilia' inclou un àlbum d'estudi, una web i 10 aplicacions interactives, una per cançó. Cada aplicació permet interactuar amb el contingut musical de la cançó i inclou animacions i un assaig acadèmic.

Desaparecer de Maika Makovski  CD 2.MAK


Amb cançons de la producció teatral amb el mateix nom, Desaparecer conté dotze noves composicions inspirades en l'obra d'Edgar Allan Poe

L'espectacle Desaparecer és l'última producció del director de prestigi internacional Calixto Bieto i es va estrenar al Teatre Romea de Barcelona el juliol del 2011, amb Maika Makovski compartint escenari amb el gran Juan Echanove.

Novetats infantils del mes d’abril

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

Ja sóc gran, mare! de Thierry Lenain  I* Len

L’Aisha va a dormir a casa d’una amiga per primera vegada. La seva mare està una mica preocupada: i si la troba a faltar a la nit? I si no es vol banyar? I si no li agrada el sopar? Podrà adormir-se l’Aisha sense el seu peluix preferit? Un munt de dubtes que fan patir a la mare, però sembla que l’Aisha no pensarà gaire en tot això.

L'Illa de les 160 diferències de Meritxell Martí, Xavier Salomó  I* Mar

Un llibre-joc que es basa en el joc de trobar les diferències. Aixeca les solapes, busca les diferències i segueix les fascinants aventures de l'Estel i el Pol.

Un Dia de la vida d'en Felip Marlot de Joaquim Carbó I*** Car

Un dia de la vida d’en Felip Marlot és una altra aventura d’aquest pacífic detectiu, bon jan i carregat de paciència que, per culpa de la crisi, es veu obligat a fer un viatge a Morvià en la seva inseparable i atrotinada Vespa. No té cap més remei que anar-hi a cobrar una factura pendent si vol arribar a final de mes. Tant a l’anada com a la tornada, i mentre recorda alguns dels casos més recargolats que ha resolt, com quan va treballar per a una bruixa o va ajudar un famós violinista a recuperar el seu valuós Stradivarius, viurà situacions ben difícils, enrevessades i inesperades de les quals se’n sortirà, com sempre, gràcies al seu enginy, la casualitat i una mica de sort.

Llibres de coneixement:

El Llibre de l'astronomia de Ximo Cerdà  I52 Cer

Aquest llibre pretén ser una guia als indrets més interessants, més desconeguts i més fascinants de lunivers. Juntament amb el professor Astre Celeste emprendrem un viatge que ens portarà a visitar planetes, travessar galàxies, contemplar estrelles i albirar, a la llunyania, púlsars i quàsars. Enfilats a la cua de cometes, batejarem noves constel·lacions i escoltarem com retruny per tot lunivers leco del Big Bang. Descobrirem tot el que la ciència ha aconseguit esbrinar sobre aquest encisador univers i els molts interrogants que encara queden per resoldre.

El Llibre de la masia de Genèviève De Becker  I63.11 De Be

La curiositat infantil no té límits quan es tracta de descobrir com es viu en una granja: quines atencions necessiten els animals que hi habiten, on mengen o dormen, així com, per exemple, per a què serveix cadascuna de les grans màquines agrícoles.

Còmic:

Astèrix el Gal de René Goscinny  IC Gos

Asterix el Gal és un personatge de còmic creat pel dibuixant Albert Uderzo i el guionista René Goscinny. Les aventures tenen sempre com a punt de partida un poble de la Gàl·lia romanitzada els habitants del qual, posseïdors d'una poció màgica que els fa invencibles, són inútilment assetjats pels romans. Com a protagonistes, a més del guerrer Astèrix, tenen tot una sèrie de personatges que es repeteixen en tots els episodis, especialment Obèlix, el seu inseparable acompanyant. Aquesta és la primera historieta que va protagonitzar aquest entranyable personatge.

Audiovisuals:

Phineas y Ferb: la película a través de la 2ª dimensión  CD 722PHI

La banda sonora de la nova pel·lícula de les aventures de Phineas y Ferb.

El Pequeño rey Macius  IDVD Peq
Després de la mort del seu pare, el petit Rei Macius rep el ceptre i el poder del rei. Macius descobrirà, a poc a poc, que el somni de tots els nens de seure en un tron i manar no és tan fàcil. Haurà d'enfrontar-se al General, que li farà la vida impossible per prendre-li el tron. Amb un to d'humor, enginy i encant, el seu professor i els seus amics de la ciutat l'ajudaran a fer realitat el seu somni d'un paradís de nens.