dimarts, 26 de març del 2013

Novetats d'aquest mes

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d'aquest mes.
Novetats d’adults

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:

Novel·les:

Headhunters de Jo Nesbo  N Nes





El protagonista d’aquesta novel·la és Roger Brown, un caçatalents que busca alts càrrecs per a corporacions i obté sucoses comissions de les empreses que assessora. Però Roger no en té prou de guanyar molts diners. És un amant de l’art i gràcies als seus interrogatoris aconsegueix robar els quadres dels seus clients. Tot va com una seda fins al dia que es troba al davant Clas Greve, el candidat ideal per convertir-se en director general d’una empresa especialitzada en tecnologia GPS. L’any passat es va portar aquest llibre al cinema. 

El Club del amanecer de Don Winslow  N Win




Boone Daniels, expolicia de Sant Diego, viu per al surf. Cada dia a l’alba surt amb la seva taula a la recerca de les onades més imponents acompanyat de la resta de membres del “Club del Amanecer”. No obstant això, la plàcida i lànguida vida de Boone, que de tant en tant treballa com a detectiu privat per poder pagar les factures, canviarà radicalment quan rebi la visita d’una jove i ambiciosa advocada anomenada Petra Hall. El bufet per la qual treballa li encarregarà trobar una ballarina d’estar per casa anomenada Tammy, embolicada en un tèrbol assumpte de frau i testimoni clau contra Dan Silver, propietari de diversos clubs d’estriptis de la ciutat. Boone només té un propòsit: resoldre el cas en quaranta-vuit hores com a màxim, just abans que arribin a les platges de Pacific Beach les onades més grans vistes en anys. 

Novel·la juvenil:

Theodore Boone, joven abogado de John Grisham  JN Gri 



En Theodore Boone no és cap geni, és un nen normal i corrent que va a l’escola amb bicicleta. Però en Theo té una passió desmesurada pel dret i els tribunals: coneix tots els jutges i policies de la ciutat, i assessora els seus companys de classe. Somia a ser un gran advocat i tenir una carrera plena d’èxits. Però el jove advocat va a parar als jutjats molt abans del que s'espera. Un assassí a sang freda està a punt de ser posat en llibertat i només en Theo sap la veritat. La situació és delicada, però en Boone no es rendeix fàcilment. 

Llibres de coneixement:

Què han de menjar els nostres fills? de Marta Figueras  613.2 Fig 



Els actuals canvis alimentaris de la nostra societat, juntament amb el nou estil de vida sedentari, poden tenir repercussions negatives sobre la qualitat de vida dels fills; per tant, cal prendre mesures i destacar la importància que una alimentació sana té durant la infantesa. Una bona educació nutricional des de les primeres etapes de la vida és essencial per adquirir uns hàbits alimentaris correctes i tenir més garanties que aquests hàbits es consolidin i es mantinguin a mesura que els infants van creixent. 

Diario de The Beatles y de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison y Ringo Starr de Jordi Sierra i Fabra  78(Bea) Sie 



Aquest llibre és un viatge per la història, un viatge màgic i increïble al llarg del temps en què la música, i amb ella nosaltres, va canviar fins convertir-se en l’energia del nostre temps. On estaves el dia que Paul McCartney va compondre 'Yesterday'? I la nit del 8 al 9 de desembre de 1980, quan va morir John Lennon? Dia a dia, els Beatles han estat aquí des que el 5 d’octubre de 1962 es va editar el seu primer disc. Dia a dia. No hi ha dia sense una «notícia» Beatle al món, com ho recullen les pàgines d’aquest diari. Els Beatles segueixen sent el major fenomen de la història de la música rock i aquest diari ens permet seguir la seva vida dia a dia (o la dels seus quatre membres després de la separació de 1970). 

El Xalet de Puigcerdà de Jordi Finestres  9(46.71)"19" Fin





Un capítol de la nostra història ple d’ emoció, tragèdia i èpica. Una història commovedora que relata la fundació de Plan al 1937, una ONG dedicada a apadrinar nens i nenes víctimes de la Guerra Civil. Un relat extraordinari sobre les persones que la van fer possible, però sobretot sobre aquells nens perduts entre l’horror de la guerra i retrobats gràcies a l’amor i la generositat. Un relat humanitari, desconegut fins ara i d’alt interès històric. La història inèdita de John Langdon-Davies, que narra com la ONG més antiga del món neix a Catalunya l’any 1937. 

Còmic:

El cazador cazado de Moebius  C Moe 





Després de la mort de Moebius, arriba per primera vegada a Espanya aquest àlbum, editat a França el 2008. L’autor recorre els territoris onírics d’El Garaje hermético amb el personatge del Mayor Grubert. Per endinsar-se en el món de Moebius has d’acceptar unes regles especials, sota les quals transcorre aquesta història, amb personatges que apareixen i desapareixen, sense saber ni qui són ni quin és el seu paper. En la 30a edició del Saló del Còmic de Barcelona va rebre, a títol pòstum, el premi a millor obra estrangera pel seu últim àlbum publicat a Espanya, Arzak: el vigilante. 

Audiovisuals:

Girl on fire d’Alicia Keys  CD 2.KEY





Girl On Fire també és el primer gran single del disc. És una cançó sobre el descobriment de la veu, sobre la confiança en la intuïció i en un mateix. 
El disc conté poderoses cançons-himne i balades íntimes, amb lletres personals. Alicia Keys ha col·laborat amb professionals de categoria contrastada i amb nous talents emergents. Entre ells el compositor Krucial, el guanyador de Grammy Babyface, el cèlebre compositor i cantant Jeff Bhasaker, l’aclama’t per la crítica Gary Clarke Jr, la revelació britànica Emeli Sande i Jamie XX, entre d’altres. 

No habrá paz para los malvados d’ Enrique Urbizu  DVD No h 





Un dia l'inspector de policia Santos Trinitat, de camí a casa, ja molt borratxo, es veu involucrat en un triple assassinat. Però hi ha un testimoni que aconsegueix escapar i que podria incriminar-lo. Santos emprèn una investigació destinada a localitzar i a eliminar el testimoni. Mentrestant, la jutge Chacón, encarregada de la investigació del triple crim, avança meticulosament en la recerca de l’assassí. Santos i Chacón descobriran molt aviat que el que semblava un simple cas de tràfic de drogues és, en realitat, molt més perillós. 

Novetats infantils 

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

El Ratolinet Pérez de Roser Calafell  I* Cal 


El ratolinet Pérez s’amaga. Els seus pares el busquen perquè el timbre que indica que s’ha d'anar a buscar una dent està sonant. Però ell està molt cansat: ahir va haver d'anar a la Xina i a l'Argentina... Però la seva feina és molt important i al final surt a tot drap, esquivant els perills, cap a una nova missió. El ratolinet Pérez està molt cansat: hi ha un munt de dents per recollir per tot el món. 

A tocar dels meus animals domèstics de Xavier Deneux  I* Den 


Un llibre de coneixements per als més petits sobre els animals domèstics. El gat, el gos, l’hàmster, la tortuga, el canari o el peix ja no tindran secrets per als nens i nenes. Una primera informació que es pot tocar, per reconèixer els animals de companyia pel cap dels dits! 

Princeses de rondalla de Su Blackwell  I** Bla 


Set contes tradicionals de princeses, adaptats per ser llegits als menuts, i acompanyats d’unes magnífiques fotografies que recreen els escenaris de la història creats amb figures fetes de fulls de paper que, al seu torn, són pàgines de contes clàssics. Amb els contes La Ventafocs, Les dotze princeses ballarines, El príncep granota, La princesa del pèsol, La Blancaneu, La Margarideta i La Bella Dorment. 

El Regne de Caucas de Bono Bidari  I*** Bid 


A l’hora de l’esbarjo, el Bic, el Dani i la Lisa, tres amics que fan sisè, es queden castigats a l’aula d’informàtica. Remenant un ordinador, descobreixen un joc que no coneixien: La Companyia del Balta. De sobte, sense saber com, van a parar a dins del joc, on troben el Balta i tota mena d’éssers estranys i feréstecs. Els tres amics dedueixen que, per sortit del joc, han d’ajudar el Balta a alliberar el regne de la tirania del malvat Brontàler. Però, per aconseguir-ho, han de trobar els trossos de l’espasa del rei Caucas. I això no serà gens fàcil, ja que hauran de superar proves molt perilloses… 

Monstruoamigas para siempre de Gitty Daneshvari  I*** Dan 


Tres noies noves han arribat a l’institut:Rochelle,la gàrgola, Venus, que té part de planta carnívora, i Becca que és una espècie de robot a vapor amb peces oxidades. Com si no fos prou difícil ser “les noves”, se les hauran d’apanyar per esbrinar què està passant a l’institut, ja que alguna cosa sinistre flota en l’ambient, alguna cosa no va bé: les noies populars com Frankie, Cleo i Draculaura es comporten de manera estranya. Tots els indicis apunten que la nova professora preferida de tots, Miss Flapper Sylphia,té alguna cosa a veure. Seran les noves alumnes capaces de desemmascarar el culpable? Seran capaces de suportar la pressió i solucionar el misteri? 

La Màgia dels colors de Ricardo Alcántara  ILS Alc 


I si cada color ens portés a viure grans aventures en un món imaginari? Això és el que li passa a la Mariana quan es vesteix de rosa, de verd, de negre, de vermell..., li agrada tant que no sap quin color escollir, fins que descobreix la màgia dels colors. El conte inclou també un DVD on hi podem trobar la interpretació del conte en llengua de signes catalan i veus en off, així com les il·lustracions animades. La peculiaritat dels contes Ginjoler és que van destinats a infants tant oients com sords. 

Llibres de coneixement:

Els Animals del món: atles de Stéphanie Ledu  I59 Led 


Una primera volta al món per veure els animals que viuen al planeta, des del tucà toco de la selva amazònica fins al tigre siberià, passant per l’ós panda dels boscos xinesos i que està greument amenaçat. Un llibre per aprendre i també per fer córrer la imaginació. 

Menjars tradicionals de tot l'any d’ Elena Ferro  I641 Fer 


Vivim en un país de moltes festes, i cada festa va acompanyada dels seus plats típics. Voleu entrar al món de la gastronomia per la porta gran dels plats festius? Voleu conèixer els ingredients que ens ofereix cada estació? Voleu saber quins plats lligats al territori s’elaboren amb aquests ingredients? Voleu descobrir per què fer un bon àpat és molt més que menjar? Si voleu saber això i més, acompanyeu en Sebastià Panarra, el follet de les festes, a fer un recorregut pel calendari festiu-culinari, tot passant pel mercat, seguint per la cuina i acabant a la taula. Deixeu-vos atrapar pels colors, les olors i els aromes de la nostra cuina. 

Còmic:

Esmeralda als mars australs de Sara Rojo  IC Roj 


Continuen les emocionants aventures de la Lina i la seva dragona Esmeralda. El vaixell Horitzó ha arribat a la seva destinació i tota la tripulació es prepara per desembarcar. Lina esperarà al vaixell... però només uns dies, perquè haurà d’ anar a buscar unes herbes per curar el seu pare. 

Audiovisuals:

Mic: Jugar, cantar i endevinar!  IDVD Mic 


El Mic i els seus amics saben una pila de jocs, cançons i endevinalles. I els han posat tots a dins d’aquest DVD perquè vosaltres també els pugueu aprendre. Inclou un llibret amb les lletres de les cançons per aprendre-les amb els més petits de la casa.

Consulta el llistat complet de novetats