dimecres, 12 de juny del 2013

Recomanació

Jean Giraud-Moebius (Nogent-sur-Marne, 8 de maig de 1938-París, 10 de març de 2012), ha estat un dels dibuixants de còmic francesos més reconeguts a nivell internacional. 
Moebius va ser capaç de portar el western al seu màxim esplendor i de revolucionar la ciència ficció i la il·lustració als anys setanta i vuitanta. Ara és un bon moment de recuperar algunes de les seves obres menys conegudes, com The long tomorrow, un interessant recull de relats curts de ciència ficció. Giraud feia molts d’anys que feia el western Blueberry i estava cansat i amb ganes de fer altres coses, per això es va inventar un nou nom: Moebius, que va fer servir per les obres més experimentals i amb un estil gràfic molt diferent. Primer va treballar per la revista Pilote, que als anys 70 es va reciclar amb obres per els lectors adults, però sobretot a Metal Hurlant, la mítica publicació fundada per Moebius i altres autors.


L’àlbum The long tomorrow és un grapat de històries que ens du un Moebius amb un toc d’ironia i humor. Aquest còmic treu el títol del relat més llarg, probablement el millor. Va ser escrit per Dan O’Bannon, qui més tard seria un dels guionistes de la pel·lícula Blade Runner, i és una paròdia dels tòpics del gènere negre amb una ambientació futurista. És sens dubte un dels millors còmics de Moebius. 

Us oferim uns enllaços on podreu saber més sobre aquest creador: