dimecres, 21 d’agost del 2013

Novetats d'agost


Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults del mes d’agost.

Aquest mes destaquem:

Novel·les:

Un Refugio para Clara de Marta Estrada  N Est


Una tarda de pluja, Clara perd el control del cotxe que conduïa provocant un accident que deixarà a Belen, la seva filla de set anys, paraplègica. Uns dies d'excursió del col·legi de Belen li permeten finalment respirar una mica i Clara emprèn un viatge a un lloc del Pirineu on trobar una mica de pau. Però una tempesta de neu la fa prendre el rumb equivocat i l'obligarà a refugiar-se en la cabanya d'un home esquerp i taciturn, Éric, qui malgrat oferir la seva ajuda resulta molest amb la seva presència. Aquest temps a la cabana, aïllats del món, seran dies de confessions mútues, de petites i grans complicitats entre dos éssers ferits però amb una fèrria voluntat de viure.

Les Joies del Paradís de Donna Leon  N Leo


Caterina Pellegrini és una jove especialista en música barroca que, com molts joves d’avui, ha hagut d’anar-se’n a l’estranger per prosperar. Manchester, però, no li agrada i enyora l’escalfor de la seva llar. Quan per casualitat s’assabenta que a Venècia hi ha una vacant, accepta de seguida. Ara bé, la feina és força inusual. Fa poc s’han descobert dos baguls segellats propietat d’un misteriós músic antic. Connectat amb els cercles religiosos i polítics, el compositor, que fins i tot podria haver estat implicat en un dels assassinats més famosos de l’època, va morir sense fer testament. Ara, prop de tres segles després, els suposats descendents, dos cosins venecians rivals, es disputen la seva herència. A la Caterina li correspon treure’n l’entrellat, per molt que la recerca aviat es compliqui per viaranys foscos.

Novel·la juvenil:

Ja sóc al Nirvana: el retorn de l’Hipòlit! de Pere Formiguera    JN For


Sóc l’Hipòlit Pinyol, i finalment he aconseguit l’èxit: fa cinc segles que sóc al nirvana. Prèviament havia passat per un munt de reencarnacions i gairebé totes m’havien trasbalsat d’allò més. Havia estat gos, pregadéu, lloro, aranya, soldat de fortuna, assassí, nen afamat i, fins i tot, abat de Montserrat. Us ho vaig explicar en el llibre Nirvana. Ho recordeu? Sí, home, n’havia fet de l’alçada d’un campanar!  Però al nirvana m’avorria força… Per sort, ara formo part d’un cos d’acompanyants d’ànimes que m’ha permès tornar a Catalunya, encara que sigui com a esperit, concretament a Barcelona l’any 2027 per a la inauguració del temple de la Sagrada Família

Llibres de coneixement:

El Libro de la elaboración de bombones d’ Elizabeth LaBau  641 Lab


El llibre definitiu per elaborar bombons a l’estil artesanal. Trobarà receptes que li faran boca aigua i consells d’expert per oferir inspiració i satisfer el seu desig de menjar dolços. Coneixements bàsics per elaborar bombons, tot el que ha de saber sobre l’equipament necessari, els ingredients i les tècniques, incloent lliçons explicades.
Pas a pas sobre com preparar caramel, modelar trufes i molt més. Més de 50 receptes de bombons, pasta de sucre, caramels, trufes, xocolatines, fruits secs, etc. Consells per solucionar els problemes més freqüents en l’elaboració de cada tipus de postres.



Hazlo tú misma: técnicas y tutoriales para customizar tu ropa de Rain Blanken  687 Bla


Sigui quin sigui el teu estil, edat o habilitat, Fes-ho tu mateixa et donarà l'empenta que necessites per customitzar qualsevol peça, accessori o complement de forma molt divertida i econòmica.

Decorar, tenyir, estampar, adornar i reciclar són només algunes de les tècniques explicades pas a pas.

També trobaràs entrevistes, galeries de fotos, un complet glossari i recursos on-line per inspirar-te.

Imprescindible:
50% de creativitat
30% d'entusiasme
20% de tècnica 


Craft con papel japonés: proyectos de scrapbooking, origami, técnicas de découpage, encuadernaciones y pequeños detalles para sorprender d’ Adeline Klam  793.9 Kla


Trobaràs més de seixanta projectes d'artesania amb paper japonès.
Aquestes làmines de gran format fabricades i impreses al Japó representen la bellesa i la delicadesa de l'art nipó. La senzillesa amb què es pot manipular aquest material el fa ideal per enquadernar, elaborar marcs, origami, llums, articles de papereria o per utilitzar-lo com un original paper de regal. L'àmplia gamma d'estampats permet que cadascú pugui crear universos diversos i personalitzats.

Els continguts es divideixen en cinc apartats: projectes per a la casa, per a la taula, per a l'espai de treball, infantils i per a festes.

Es tracta de projectes molt fàcils de dur a terme que qualsevol persona, fins i tot els no iniciats en el terreny de les manualitats, pot fer, i que queden molt vistosos.

Audiovisuals:

Lo Imposible de J.A. Bayona  DVD Imp


Narra la història real d'un matrimoni espanyol (que es converteixen en el film a la família Bennet, d'origen anglès però residents al Japó), interpretats per Naomi Watts i Ewan McGregor, i els seus tres fills, que comencen les seves vacances de Nadal a Thailandia , passant uns dies en un complex hoteler del paradís tropical. No obstant això, les seves idíl·liques vacances queden interrompudes quan en el matí del 26 de desembre de 2004, mentre la família es disposava a relaxar a la piscina de l'hotel, queda paralitzada per la por, quan un devastador terratrèmol i tsunami d'enorme barrera d'aigua bruta envaeix el recinte i arrasa amb la zona costanera, pel que la família queda separada i això fa que desencadeni en una frenètica recerca.

Searching for Sugar man de Rodriguez  CD 2.ROD 60


Searching for Sugar Man és la banda sonora d’un documental del mateix nom, de 2012 dirigit per Malik Bendjelloul. Explica la història d'un misteriós cantant conegut com Rodríguez i els esforços de dos sud-africans per descobrir el seu parador.

En moltes de les seves cançons Rodríguez parla de les crueltats que enfronten els sectors socials més pobres i marginats de les grans ciutats.

Còmic:


La Peor banda del mundo de José Carlos Fernandes  C Fer



Recull d’històries curtes protagonitzades per personatges anònims, estrambòtics, kafkians, que viuen en una ciutat que és una barreja de la Praga de Kafka, la Nova York de Ben Katchor i la Buenos Aires de Borges. Quatre d’aquests personatges formen part d’un grup de jazz que mai no ha aconseguit actuar en directe. 
Aquest còmic ha rebut nombrosos premis i l’admiració de la crítica a Portugal, Brasil i Espanya. Les obres d’aquest autor ja s’han adaptat en dos curtmetratges. Aquest és el primer dels dos volums que s’han publicat fins ara.

El Corazón coronado: volumen integral d'Alejandro Jodorowsky  C Jod


Amb aquest còmic, Jodorowsky demostra el seu admirable sentit  d’humor. Alain Mangel és un excèntric professor de la facultat  filosofia de la Sorbona de Paris, que veu com de cop i volta canvia la seva vida. El dia del seu aniversari, la seva dona el deixa i buida casa seva. Mangel inicia una complicada relació amb una alumna seva que pensa que pot donar a llum el pròxim messies.
Amb grans dosis d’ironia i farsa, El Corazón coronado és el còmic més personal i autobiogràfic d’Alejandro Jodorowsky. El dibuix és del seu amic i col·laborador Moebius que li va donar la seva visió surrealista.     


Consulteu el llistat complet de les novetats