divendres, 22 de novembre del 2013

Novetats de novembre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo les novetats d’adults. 

Aquest mes destaquem:

Novel·les:

Balla, balla, balla de Haruki Murakami  N Mur


Un home sense nom que es guanya la vida com a redactor de reportatges per a revistes, es veu obligat a tornar a l’hotel on fa molt de temps es va allotjar amb una dona que estimava malgrat no saber-ne ni tan sols el nom. Des d’aleshores, la dona ha desaparegut sense deixar cap rastre i una gran multinacional ha comprat l’hotel i l’ha reconvertit en un establiment nou, sense personalitat, d’estil occidental.
Novel·la escrita l’any 1988 després de l’èxit de Tòquio Blues, on l’autor barreja trames de novel·la negra amb reflexions metafísiques. Una novel·la que parla amb passió de cotxes, viatges, intrigues i elements sobrenaturals. Un refugi on trobarem tots els ingredients que ens agraden de Murakami a ritme del rock and roll.

Abrázame, oscuridad de Dennis Lehane  N Leh


L’últim client de Patrick Kenzie i Angela Gennaro és un important psiquiatra de Boston aterrit i perseguit per un violent grup d'irlandesos. Els investigadors privats saben molt bé el que significa una venjança a sang freda. Nascuts i criats als durs carrers de la Dorchester obrera, coneixen perfectament la foscor que s'amaga en els cors dels desheretats. Però no s'imaginen que està a punt d'aparèixer un mal per al qual no estan preparats -la irrupció d'un secret llargament guardat-, que desencadenarà una sèrie de violents assassinats.
En aquesta segona entrega de la sèrie protagonitzada pels investigadors privats Kenzie i Gennaro, l'autor de les inoblidables Mystic River i Shutter Island s'endinsa en les tortuositats més sòrdides de l'horror quotidià.

Novel·la juvenil:

Voldria que fossis tu de Lorenza Bernardi   JN Ber


Un missatge, una cançó, una bonica història d'amor. Què faries si per error rebessis un missatge d’un noi que no coneixes de res? La Bea, tímida i seriosa com és, no en té cap dubte: l’esborraria de seguida. Resulta, però, que el missatge parla del seu llibre preferit i no es pot resistir a la temptació de contestar. Entre ells dos comença així una correspondència intensa. Dia rere dia, la Bea descobreix que té un munt de coses en comú amb aquell noi misteriós.

Mentrestant, però, a l'escola coneix l'Albert, insuportable. Li sembla que aquell noi no perd l'ocasió de deixar-la en ridícul i no hi vol tenir res a veure. Però el destí, ja se sap, juga males passades...
El llibre va acompanyat d’un CD amb una cançó d’Els Catarres composada especialment per aquesta novel·la.

Llibres de coneixement:

Cómo pensar como Sherlock Holmes de Maria Konnikova  16 Kon


Cap personatge de ficció és més conegut pels seus poders d'intuïció i observació que Sherlock Holmes. Però, és la seva intel·ligència extraordinària una invenció de la ficció o podem aprendre a desenvolupar aquestes habilitats, per millorar les nostres vides a la feina i a casa?

La periodista i psicòloga Maria Konnikova ens revela les estratègies mentals que ens poden conduir a un pensament més clar i un coneixement del nostre entorn més profund. Basant-se en els descobriments de la neurociència i la psicologia, aquest llibre explora els mètodes únics de Holmes per aconseguir l'atenció plena, unes dots d'observació extraordinàries i una incomparable capacitat de deducció lògica.

Aquest llibre mostra com qualsevol de nosaltres, amb autoconsciència i una mica de pràctica, pot utilitzar aquests mètodes per millorar la nostra percepció, resoldre problemes difícils i desenvolupar la nostra creativitat .
Aquest llibre s'adreça tant als aficionats de Holmes com als seus lectors esporàdics, i ens revela com el detectiu més perspicaç del món pot ser un mentor sense precedents per millorar la nostra ment.

Generación paréntesis: radiografía de un tiempo cambiante de Joana Bonet  304 Bon


Vam créixer amb la sensació que tot estava per fer, estrenant acadèmies d'idiomes, productes light i ordinadors portàtils com a símbols d'un temps pròsper. Tot semblava possible fins que la gran crisi ens va tornar el principi de la incertesa i comencem a baixar-nos el preu a nosaltres mateixos. Avui ens considerem una generació parèntesi: sabem que hem viscut millor que els nostres pares, però també que els nostres fills difícilment coneixeran una idea tan eufòrica del progrés. No hi ha punt mig: tot el que tremola s'elimina. S'anuncia una humanitat low cost, patim de «economitis» i volem creure que ni l'amor ni la felicitat estan en crisi, sinó només les seves formes. Però, d'altra banda, s'enforteix la família, els amics es converteixen en la gran xarxa que esmorteeix la caiguda, activem el nostre gen solidari. Aquest llibre, una radiografia dels primers anys del segle XXI, es qüestiona com ens ha impactat el moment que vivim en la nostra forma de pensar i d'actuar, quins són els motors vitals pels quals val la pena lluitar i quines tendències socials acabaran per imposar-se mentre busquem l'equilibri entre el món de fora, el món de dins i el món que sentim.

Las Recetas de la pastelería Hummingbird de Tarek Malouf  641 Mal


Tarek Malouf va concebre The Hummingbird Bakery al 2002 després d'un viatge a Carolina de Nord, als Estats Units, durant la festa del dia d'Acció de Gràcies. Després de delectar-se amb cupcakes i amb pastissos de plàtan i poma, es va preguntar per què no existia una pastisseria a Londres especialitzada en dolços com aquests, i dos anys més tard, el 2004, va obrir la primera The Hummingbird Bakery a Portobello Road. Aquest llibre de dolces receptes ens permetrà conèixer els secrets d'aquesta pastisseria única i preparar a la cuina les especialitats Hummingbird.

Aquesta pastisseria és una delícia per als amants dels dolços. De reconeguda fama mundial, les seves receptes s'inclouen en aquest llibre, on podem trobar cupcakes, pastissos, muffins, brownies i barretes, pastissos i galetes. Amb aquest llibre de cuina irresistible descobrirem per què els seus fans fan cua per aconseguir les seves delícies.

Ideas para envolver tus regalos  793.9 Ide


Es tracta d’un llibre de fotografies amb idees pràctiques que expliquen pas a pas tots els elements bàsics que es necessiten per embolicar un regal. Des de com pots elaborar una caixa o un sobre a com crear paper de regal o llaços per decorar el paquet una vegada l’has acabat.

El llibre també dóna exemples sobre com es poden embolicar diferents productes, però la idea és que el lector tingui les bases per poder crear després tot allò que vulgui.

En total, aquest manual per embolicar inclou prop d’una vintena de projectes pas a pas. Cadascun d’ells està classificat segons el nivell de dificultat i també pel temps que es triga a fer-lo. Alguns dels projectes que inclou ensenyen com crear el teu propi paper de regal a partir de tires de diari o estampar amb segells de goma un foli, que després servirà per embolicar. A més, aquest llibre també inclou plantilles per fer sobres i caixes, i algunes idees per si en el moment de la veritat algú es queda en blanc i no pot tirar de la imaginació per decorar el paquet.

Audiovisuals:

To be loved de Michael Bublé  CD 064.7BUB


És el vuitè àlbum d’estudi del cantant i compositor canadenc Michael Bublé.
L’àlbum va ser precedit per el llançament del primer senzill, la composició original “It’s a Beautiful Day”. L’àlbum compta amb quatre cançons originals i amb versions de grans clàssics.

Una de les sorpreses d’aquest disc, és el duet que el cantant va realitzar amb l’actriu Reese Witherspoon en el clàssic interpretat per Frank and Nancy Sinatra “Something Stupid”.

Invasor de Daniel Calparsoro  DVD Inv



La cinta està protagonitzada per Alberto Ammann (Celda 211, Lope), Antonio de la Torre (Balada triste de trompeta, Gordos), Karra Elejalde (Airbag, También la lluvia), Inma Cuesta (Primos, La voz dormida) i Luis Zahera (Celda 211, Lobos de Arga).

Després d'un atemptat que gairebé li costa la vida, en Pablo, un metge militar espanyol destinat a una missió internacional, torna a casa convalescent amb la seva dona i la seva filla. En recuperar la memòria del que ha passat, en Pablo sospita que li estan amagant informació sobre les circumstàncies de l'atemptat i, malgrat la pressió dels alts comandaments, es nega a secundar la versió oficial posant en perill la seva seguretat i la de la seva família.

Còmic:

Ojo de Halcón de Matt Fraction  CFra


Aquest còmic reuneix els sis primers números d’una nova col·lecció del famós arquer de l’univers Marvel. Són històries protagonitzades per ell sol, on apareix Kate Bishop, membre dels joves Vengadors i que tenen lloc a Nova York i Madripur. En aquestes aventures s’uneixen el guionista Matt Fraction i el dibuixant David Aja que creen un univers intens i sofisticat on es barreja el drama amb la comèdia.

Superman. El primer superhéroe: 1938-... de Mariano Bayona  741.5 Bay


Aquest llibre s’ha publicat en el 75è aniversari del naixement d’aquest superheroi i uneix a dos especialistes en la matèria, Mario Bayona i Diego Matos. Aquests autors ja havien col·laborat en un altre llibre, El Antifaz del guerrero. En aquest cas es tracta d’un extens assaig que analitza la trajectòria de Superman des dels seus inicis fins a l’actualitat, tant en còmic com en pel·lícules i sèries de televisió.
Si voleu saber més sobre Superman podeu consultar la web de Mariano Bayona: http://superman.marianobayona.com/

Consulteu el llistat de les novetats de novembre