dijous, 2 de gener del 2014

Novetats

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo les novetats d’adults.

Entre aquestes destaquem:

Novel·les:

La Verdad sobre el caso Harry Quebert de Joël Dicker  N Dic


Novel·la policíaca i romàntica a tres temps -1975,1988 i 2008 - sobre l'assassinat d'una jove de quinze anys a la petita ciutat d'Aurora, a New Hampshire. El 2008, en Marcus Goldman, un jove escriptor, visita al seu mentor i descobreix que aquest va tenir una relació secreta amb la Nola Kellergan. Poc després, en Harry és arrestat, acusat d'assassinat, en trobar-se el cadàver de la Nola enterrat al seu jardí. En Marcus comença a investigar i a escriure un llibre sobre el cas. Mentre intenta demostrar la innocència d'en Harry, una trama de secrets surt a la llum.

Aquest llibre ha esdenvingut un dels majors fenòmens editorials dels últims anys: un jove suís de 27 anys amb un thriller monumental, literàriament addictiu. La novel·la ha guanyat el Premi Goncourt des Lycéens, el Gran Premi de Novel·la de l'Acadèmia Francesa i el Premi Lire a la millor novel·la en llengua francesa.

Dispara, yo ya estoy muerto de Julia Navarro  N Nav


Una intensa i emocionada crònica d'una saga familiar que aprofundeix en el vertigen de la condició humana i alhora proposa una commovedora reivindicació que per sobre de les pàtries hi ha les persones. Julia Navarro proposa una ambiciosa novel·la de personatges, on les seves vides s'entrellacen amb moments clau de la història. Varsòvia, Sant Petersburg, Jerusalem , París ... són alguns dels escenaris d'aquesta novel·la que, des del seu enigmàtic títol fins al seu sorprenent final, amaga més d'un misteri, molta aventura i emocions a flor de pell. Hi ha moments en la vida en què l'única manera de salvar-se un mateix és morint o matant. La Marian Miller, cooperant d'una ONG, ha de fer un informe sobre els assentaments il·legals dels jueus en territori palestí. Per això pretén recollir les versions d'ambdós costats, una decisió que la portarà a citar-se a Jerusalem amb l’Ezequiel Zucker, un ancià que té, com tantes persones, moltes coses per explicar i, fins i tot, algun secret que amagar ... Així, com si es tractés d'un enorme trencaclosques en el qual cal encaixar moltes i complexes peces, el vell Ezequiel li anirà relatant la història de la seva família, mentre ella li oferirà la versió àrab.

El Ninot de neu de Jo Nesbø  N Nes


És novembre i a Oslo acaba de caure la primera nevada de l’any. Una nit, la Birte Becker arriba a casa després de treballar i contempla el ninot de neu que, imagina, el seu marit i el seu fill Jonas han fet al jardí. Però ells no han fet pas aquest ninot d’ulls negres, que mira la casa fixament. L’endemà, quan en Jonas es lleva la seva mare ha desaparegut. La seva bufanda rosa ara la porta el ninot... El detectiu Harry Hole sospita que hi ha una relació entre la desaparició de la Birte i un anònim que acaba de rebre. Un assassí que ha mort onze dones, sempre durant la primera nevada de l’any, dicta les regles d’un joc macabre, que portaran en Harry Hole al límit de la bogeria. 

Amb personatges sòlidament construïts i un suspens que narcotitzarà el lector, Nesbo presenta el cas que toca més de prop el seu detectiu.

Novel·la juvenil:

Cicatrius de 1714 d’Andreu Martín  JN Mar


El 3 d’abril de 1714, quan les bombes comencen a caure sobre Barcelona, Bernat Sistach descobreix amb horror la bestialitat de la guerra. En una ciutat plena de banderes amb el lema «Viurem lliures o morirem», en Bernat no entén que la seva família es traslladi a Badalona per seguretat. Convençut que el pare és un traïdor i que fugir és de botiflers i covards, el noi sent una atracció irresistible pel món dels espies. Sospita que una de les criades passa informació sobre els enemics, però no pot imaginar els secrets que s’amaguen a la seva pròpia casa.

Llibres de coneixement:

Vull repetir!: cuina fàcil i sana per a pares que es volen graduar amb nota!! de Montse Requena i Montse Serrano  641 Req


Com es fa per convertir en una autèntica festa un plat que per a un nen és un suplici? Quina és la fórmula perquè la canalla es baralli per repetir un plat de sopa o de verdura? I per aconseguir que després de dinar una criatura et vingui a buscar, et faci un petó i et digui les paraules màgiques: «Era boníssim!»?
Aquest és un llibre de receptes amb trucs culinaris per aconseguir que els nostres plats triomfin entre els més petits de la casa. Les autores són cuineres de l'escola Els Pins de Cornellà i tenen més de vint-i-cinc anys d'experiència en l'alimentació infantil.

Puntada a puntada: bordado, patchwork, punto, técnicas de tápiz, ganchillo de Jane Bull  746 Bul


Una guia de labors per a principiants amb idees per gaudir amb la creació i el disseny de 50 idees i projectes propis.

Totes les tècniques bàsiques del brodat, el patchwork, l'aplicació, el ​​punt, el ganxet i el tapís, explicades pas a pas.

Ensenya les nocions bàsiques i com aplicar-les per fer tasques boniques i divertides, recuperant i modernitzant habilitats que eren l'orgull de les nostres àvies.

Totes les tasques que s'expliquen en el llibre requereixen d'un equip bàsic (fil, agulles, tisores, didal, cinta mètrica ... ), a més del material corresponent a cada projecte: tot això s'explica al principi del llibre i de cada tècnica. Així mateix, es detallen els punts de costura bàsics, el coneixement que cal per confeccionar les tasques.

Desde flors de feltre, ocells de drap, fundes a ratlles, a quadres, marcs d’arc de sant Martí, coixins, fundes per agulles, roses de punt, mussols a ganxet o margarides de colors fins bosses a ratlles: projectes perfectes per animar i inspirar als nous artesans!

Técnicas y proyectos artesanales: aplicación, àlbum de recortes, alfombras de trapo, papel reciclado, mosaico, bisutería, velas, jabón  793.9 Tec


Una guia de manualitats excel·lent i senzilla amb les tècniques més populars i projectes molt atractius.

Inclou una gran varietat de manualitats, des de les realitzades amb paper i tèxtils fins a l'elaboració de mosaics i bijuteria.

49 tècniques i més de 50 projectes inspiradors, amb instruccions clares, pas a pas, acompanyades de fotografies.

Aquesta ampli recull de manualitats és un valuós manual de referència per aprendre a utilitzar una gran varietat de tècniques i una guia perfecta per provar nous projectes. Ja sigui per qui prefereixi treballar amb paper i pintura, tela i fil, fusta, cera o filferro, en aquestes pàgines trobarà alguna cosa que la guiarà en la seva incursió en l'artesania.

Les manualitats ens permeten explorar la nostra faceta més creativa i poden ser molt addictives.

Val d'Aran de Javi Montes  91(46.71AR) Mon


Una visió espectacular sobre el patrimoni natural, artístic i humà d'un dels espais més singulars del Pirineu.

Javi Montes (Vilac, Val d'Aran, 1967) és fotògraf professional des de 1997 i s'ha especialitzat en fotografia esportiva i de natura. Els seus reportatges han aparegut en diverses publicacions, entre les quals National Geographic i Nat, i les seves imatges han obtingut el reconeixement en concursos internacionals com el BBC Wildlife Photographer of the Year, el SEO Birdlife o Mon Photo.
Jèp de Montoya (Les, Val d'Aran, 1959) ha publicat infinitat d'articles sobre el Pirineu i concretament sobre la Vall d'Aran, i ha participat en incomptables conferències i simposis per difondre el ric patrimoni de la Vall. Actualment, és responsable de Cultura i Patrimoni del Conselh Generau d'Aran i càrrec electe de l'Ajuntament de Les.

Còmic:

Perros y Clarinetes de Sebastián Cabot & Joan March  C Cab


Us presentem una novel·la gràfica a ritme de jazz. Nicolàs viu sol, cobra l’atur i toca el clarinet al carrer, la seva vida no és cap meravella, però va fent. Un bon dia, la seva ex li regala un gos, i totes les seves rutines canvien de sobte. El nom d’aquest gos és Jas, els dos aniran a la recerca d’una nova novia. Aquesta obra va rebre una menció especial en el IV Concurs de Novel·la Gràfica: Fnac Sins Entid (2011). Segons varen dir els seus autors: tracta de trobar respostes al neguit de la vida moderna.

El Pico de los Cuervos: matar a Franco  de Mikel Begoña  C Beg


L’autor d’aquest còmic va néixer a Bilbao el 1964, és llicenciat en Història i treballa com a bibliotecari. En la seva obra conflueixen les seves dues passions, la història i el còmic. Mikel Begoña ens explica el cas real de Joaquin Delgado i Francisco Granado, dos anarquistes membres del DI (Defensa Interior), que van ser detinguts el 1963 com a presumptes autors d’uns atemptats contra els edificis de dos Ministeris de Madrid. Tot i que no van prendre part d’aquells fets, els van condemnar a mort sense que ningú pogués fer res per evitar-ho. El Joaquin i el Francisco el que volien en realitat era matar el dictador.

Consulteu tot el llistat de les novetats