dimarts, 8 de juliol del 2014

El guardià invisible - Redondo, Dolores

A través dels paratges densos i màgics del Pirineu basc, l'autora ens atreu amb una historia d'assassinats, records familiars i intriga que ens atrapa des del començament.

Dolores Redondo va néixer a Donostia l'any 1969 i va estudiar dret i durant alguns anys es va dedicar al negoci d ela restauració. El primer èxit literari va arribar amb "El guardià invisible" la primera novel·la del que serà una trilogia i que ha estat ja traduïda al francès, alemany, anglès, neerlandès, italià i turc. Els productors de Millenium de Stieg Larsson han adquirit els drets de la trilogia de Batzan per portar-la al cinema.

La novel·la ens explica, paral·lelament, una història d'assassinats que la protagonista, l'inspectora Amaia Salazar, intenta resoldre i també la seva part més íntima, la seva vida i el seu passat dolorós que ens serà explicat a mesura que avança l'investigació dels crims ocorreguts al voltant de la Vall de Elizondo.

Aquestes dues històries, els elements màgics i tradicionals que apareixen durant tot el relat confereixen a la novel·la els seus punts forts i un atractiu que sens dubte atraurà als lectors del llibre.

La relació d'Amaia i la seva mare és també uns dels pilars bàsics al voltant del qual gira bona part de la història, una relació plena de temor i angoixa per part de la filla cap a la persona que en teoria t'ha d'estimar i protegir de qualsevol perill.

Més informació:

Recomanat per Marta Camps. Bib. El Safareig. Capellades.