dilluns, 20 d’octubre del 2014

2a edició del concurs de booktrailersEl Servei de Biblioteques del Departament de Cultura amb la col·laboració de l’empresa Bookmovies i amb el suport de del Gremi de Llibreters de Catalunya ha convocat la 2a edició del concurs de booktrailers, adreçat als joves de 14 a 18 anys. Un booktrailer és un petit vídeo publicitari que presenta un llibre de manera que capti l’interès de lector, amb l’ús de qualsevol tècnica audiovisual, des d’actors i rodatge fins a videoanimacions.

Aquest concurs té per objectiu promoure la lectura entre els adolescents i joves, millorar la relació i els serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic, i fomentar el desenvolupament d’habilitat digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors. 

Els participants hauran de presentar un booktrailer d’una durada màxima de 90 segons, que mostri de manera breu i visual l’atmosfera d’un llibre, sense mostrar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que suggereixi i generi interès del lector per llegir aquest llibre. El termini de presentació finalitzarà el 12 de novembre de 2014. 

En aquesta edició es compta amb la col·laboració de La Filmoteca de Catalunya, el Consell del llibre Infantil i Juvenil (Clijcat) , el diari el Periódico, l’empresa Munich Adolescents.cat i 9 editorials: Algar Editorial, Cruïlla, Destino, Edebé , Everest, La Galera, Maeva, Montena i Roca Editorial i té com a partners Videolean, Webbambu i Spread .Podran participar equips d’un mínim de 2 i un màxim de 4 persones i es premiaran 4 categories: el millor booktrailer, el millor guió, el més creatiu i també el més votat pel públic. Els premis consistiran en lectors d’e-books, lots de llibres , motxiles Munich i entrades per a la Filmoteca de Catalunya . El lliurament dels premis es realitzarà en un acte públic a Barcelona, el dia 28 de novembre a la Filmoteca de Catalunya.

Bases del concurs: http://www.booktrailer.cat/

Exemples de booktrailers: http://www.bookmovies.tv.