dijous, 16 d’abril del 2015

Tinta Roja, segona fira de l'edició independent i del llibre polític al Garraf


Per segon any, l’Associació d’editorials Contrabandos, l’Espai Contrabandos, l’Ateneu Vilanoví, l’Ateneu Popular de Sitges i el GER de Ribes us convidem a participar a Tinta Roja, segona fira de l’edició independent i del llibre polític al Garraf.

El llibre polític és aquell que, sigui del gènere que sigui, fomenta el pensament crític. L’edició independent es promoguda i practicada per aquelles editorials, col·lectius i llibreries que no formen part de grups que no tinguin per objectiu principal l’edició de llibres.

El racisme i totes les fòbies a la diversitat són sistemes de dominació. Sistemes d’etiquetatge, classificació, divisió i submissió de les persones en base a paràmetres que ni tant sols elles mateixes reconeixen o coneixen. Diu l’escriptor basc Joseba Sarrionandia que el moro, per exemple, “és aquell a qui se li nega la possibilitat de definir-se a sí mateix”. Totes les persones etiquetades, classificades, dividides o submises som mores, i el que podem (i proposem fer) és lluitar contra aquesta dominació.

El que pretenen els llibres de la segona edició de Tinta Roja es contribuir, modestament, a la construcció d’una societat on la dominació no sigui l’eix a partir del qual configurem les nostres relacions.

Com l’any passat, la fira comptarà amb unes activitats prèvies que es celebraran a cadascun dels municipis implicats del la fira, i una fira d’expositores que es celebrarà a Ribes el cap de setmana 18-19 d’abril de 2015.

Més informació i programa d'activitats

Les biblioteques de Sant Pere de Ribes ens unim a la iniciativa amb una petita guia