dimarts, 28 de juliol del 2015

Concurs

Concurs de disseny ‘Cadira 2015B’

 

per commemorar l’Any de les Biblioteques


Cadira
En el marc de les activitats programades durant el 2015 Any de les Biblioteques, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, conjuntament amb el Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, engeguen un concurs adreçat als estudiants de grau universitari d’arquitectura i de disseny al voltant de dos objectes: la cadira i llibre.

El concurs proposa un repte apassionant, el disseny d’una cadira que
 tingui a la vegada una doble funció: la de seure i la de ser un contenidor de llibres. La cadira és un dels objectes quotidians més pensats i projectats pels arquitectes i dissenyadors d’arreu del món. El seu disseny és un exercici senzill i complex a la vegada, perquè ha d’integrar molts aspectes, com l’estabilitat, ergonomia, etc. i, per a aquesta ocasió, s’hi afegeixen el llibre i les biblioteques.
El concurs cerca la creativitat i el talent dels estudiants, amb l’objectiu de recuperar i reforçar la tradició catalana pel bon disseny dels objectes quotidians, apropar als ciutadans la lectura, els llibres i les biblioteques i celebrar, amb la creació d’una cadira amb llibres, l’Any de les Biblioteques 2015.
El premi del guanyador/a consistirà en 300€ per comprar en una llibreria especialitzada i una visita a una empresa relacionada amb el món del disseny. Tots els guardonats participaran en una exposició itinerant per biblioteques públiques i universitàries.

Trobareu les bases i més informació a: http://www.cadira2015b.cat/El termini de presentació de projectes finalitza 30 de setembre.