dijous, 16 de juliol del 2020

Recomanació


El Cuarto Mono és el primer títol d’una trilogia escrita per J.D. Parker, un autor que fins ara es movia més per la novel·la de terror que pel thriller. Aquest primer títol de la sèrie es va publicar al 2018 i ha continuat amb La quinta víctima i La sexta Trampa.

La història comença quan avisen al detectiu d’homicidis de la policia de Chicago, Sam Porter, perquè es presenti a l’escena de l’atropellament. Tot i que sorprès per la demanda hi va, i allà es troba que l’home atropellat sembla ser “El Cuarto Mono”, un assassí en sèrie a qui porten anys perseguint. Degut a la seva manera característica d’actuar saben que té a una víctima retinguda i comença, així, una carrera contrarellotge per trobar-la abans no sigui massa tard.

La narració està explicada des del punt de vista de diferents protagonistes, principalment del detectiu Sam Porter, però també de la víctima retinguda, i d’algun altre company de la policia. Hi ha alguns capítols, també, on el que hi trobem són fragments del diari del “Cuarto Mono”. Un diari que ha aparegut en la víctima de l’atropellament i que ens permetran, a nosaltres i a la policia, anar descobrint les motivacions de l’assassí, a mesura que anem coneixent els fets de la seva infància i adolescència.

Un ritme vertiginós, diversos girs inesperat i algunes escenes una mica crues, no aptes per a tots els públics és el que trobareu en aquesta lectura.

Disponible a la biblioteca i a eBiblio

Els altres títols de la sèrie són La Quinta víctima  i La Sexta trampa