dijous, 17 de setembre del 2020

Recomanació

 


El Nix és la primera novel·la de l'autor, Nathan Hill (Iowa, 1976), tot i que no ho sembli, ja que és una novel·la molt ambiciosa, tant per les seva llargada (més de 700 pàgines) com pel seu contingut.

El temps principal de la història és al 2011, a les portes d'unes eleccions presidencials als Estats Units. En un acte de campanya, el governador de Wyoming, que es presenta a les eleccions, és agredit per una senyora. I a partir d'aquí arranca la història. Per una banda el fill de la agressora, a qui aquesta va abandonar de petit, decideix tornar-hi a contactar i escriure la seva història, per tal de solucionar un deute que té amb l'editorial. Això ens portarà a les protestes de Chicago de l'any 68, en les que sembla que la agressora va participar quan era una estudiant universitària. Descobrirem també detalls de la vida actual del fill, el Samuel, que dona classes en una universitat i té problemes amb una alumna; així com de la seva infància i la seva relació amb una parella de bessons, en Bishop i la Bethany, que el va marcar molt. Però no només això, la novel·la també ens portarà a la Noruega dels anys quaranta, al Chicago dels vuitanta i a la Guerra d’Iraq.

La novel·la, que compta amb múltiples novel·les dins seu, és molt entretinguda, si les 700 pàgines no us espanten no us decepcionarà.

Disponible a eBiblio i a la Biblioteca Manuel de Pedrolo.