divendres, 27 de novembre del 2020

Diego Armando Maradona

Diego Armando Maradona ha estat un dels millor jugadors de futbol de tots els temps. Hi ha persones que opinen, i tenen tot el dret a fer-ho, que fins el moment ha estat el més gran sense cap mena de discussió.

Una tècnica increïble sobretot amb la cama esquerra i el seu lideratge i carisma dins del camp li van permetre protagonitzar alguns dels moments més recordats de la història del futbol.

A nivell de clubs destaca el fet de conduir a un club de mitja taula com el Nàpols al lloc més alt del futbol italià i a l’elit europea i sobretot ja en el pla de seleccions dirigir el seu combinat a la victòria de la Copa del Món de 1986 humiliant pel camí a la gran enemiga Anglaterra.

Però no tot el que va fer com a jugador va ser extraordinari ja que a una aparició fulgurant coma juvenil a Argentina li segueix un irregular salt a Europa defensant  els colors del Futbol Club Barcelona. Ja la dècada dels 90 el final de la seva carrera es veu plegat d’escàndols de tota mena que feien que les temporades allunyat dels terrenys de joc anessin augmentant.

En tot cas la seva vida es va anar descontrolant fins arribar a uns extrems  deplorables per culpa de les seves creixents adiccions . Mals consells, males companyies i uns diners i fama malament gestionats van fer possible aquest camí personal per l’abisme, malauradament truncat abans d’hora.

A les biblioteques trobaràs:




La mano de Dios: Diego Armando Maradona / Paolo Castaldi






La aventura de Maradona en Europa: Barcelona, Nápoles, sevilla / John Ludden







Maradona, la mano de Dios / Jimmi Burns







Yo soy diego / Diego Armando Maradona 






Selecció de webs:

* Mor de Maradona a la web del FC Barcelona

* Iglesia Maradoniana