dissabte, 29 de setembre del 2012

Novetats d'octubre

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats del mes d'octubre.

Novetats d’adults

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:

Novel·les:

Los Asesinos del emperador  de Santiago Posteguillo    N Pos


18 de setembre de l’any 96 dC. Un pla perfecte. Un dia dissenyat per escriure la Història, però quan tot surt malament, la Història ja no s’escriu…, s’improvitza: una guerra civil, les feres del Colisseu, la guàrdia pretoriana, traïcions, enverinaments, delators i poetes, combats a l’arena, execucions sumaríssimes, l’últim deixeble de Crist, l’ascens i la caiguda d’una dinastia imperial, bogeria i esperança, l’erupció del Vesuvi, una colla de gladiadors, l’amistat indestructible, Marc Ulpi Trajà, el mite de les amazones, una gladiadora, nou emperadors, trenta-cinc anys de la història de Roma. 
18 de setembre del 96 dC. Un grup de gladiadors disposats a tot avança per les clavegueres de Roma. Res ni ningú no els pot aturar. Ni tan sols la Història.

Sayonara sushi de Raül Romeva Rueda    N Rom


Uns immigrants africans han aconseguit salvar la vida enfilant-se en una gàbia transportadora de tonyines, després que la pastera en què intentaven arribar a Europa s'hagués enfonsat al mig del Mediterrani. Malgrat les restriccions pressupostàries que l'època de crisi imposa, Paula, la redactora dels serveis informatius de TV3, convenç els seus caps que l'autoritzin a anar a Malta per seguir la notícia i fer-ne un reportatge. Un cop a l'illa serà protagonista d'una sèrie d'aventures que li canviaran la vida, en molts sentits.

Novel·la juvenil:

Odessa i el món secret dels llibres de Peter Van Olmen   JN Van


L'Odessa, una nena de dotze anys, descobreix Scribòpolis, una ciutat on viuen els escriptors més coneguts de tota la història, on mitjançant una pols especial es pot fer sortir d'un llibre tot el que conté: coses, animals, personatges... I també hi ha un llibre en blanc, Librus, que té la capacitat de convertir en realitat tot el que s'hi escriu.

Llibres de coneixement:

Els Consells de la Nutrinanny  de Lucía Bultó   613.2 Bul


Llibre orientat a aconsellar els pares que tenen fills entre 3 i 12 anys en qüestions alimentàries quotidianes.
El llibre es presenta al principi com un manual de consulta per als pares, un manual que conté les respostes que els pares busquen. Planteja solucions senzilles als problemes quotidians dels pares amb l’alimentació dels fills. Els consells que dóna l’autora estan basats en estudis científics. El llibre vol ser un manual de consulta que permeti als pares rendibilitzar el temps, tot entenent que avui els pares tenen un temps molt limitat.

Icook : el manual de cuina per a emancipats d’ Isma Prados   641 Pra


Durant molts anys s’ha relacionat el fet de marxar de cals pares amb el moment que es comença a menjar malament i a cuidar cada cop menys la salut alimentària. Per combatre aquest tòpic, l’Isma Prados s’ha empescat un manual que ens descobreix tot el que envolta l’alimentació més enllà de què i com cuinem. iCook dóna solucions concretes per estalviar comprant, per combinar menús i distribuir-los setmanalment, per conservar les propietats de cada producte i, per descomptat, per preparar àpats tan sans i nutritius com saborosos.

Exprime al máximo tu iPad de Michael E. Cohen   681.3(iPa) Coh


Quan el 1968 vam veure el primer Newspad, en la pel·lícula 2001: Una Odissea de l’espai, ningú no podia imaginar que 42 anys més tard, la imaginació de Stanley Kubrick es faria realitat gràcies a Apple. L’Ipad és avui el més popular dels dispositius. Amb la seva pantalla gran, tàctil i refinada, les seves càmeres frontals i del darrere i l’àmplia col·lecció d’aplicacions, és perfecte per treballar, llegir llibres, realitzar pressupostos, enviar i rebre correus electrònics, navegar per la web, veure pel·lícules, escoltar música, dibuixar... i una infinitat de tasques més.

Còmic:

El procés de Franz Kafka   C Kaf


El clàssic de l’escriptor Franz Kafka es trasllada al còmic de la mà de la il·lustradora francesa Chantal Montellier. El Procés de Kafka està protagonitzada per l’empleat de banca Joseph K que és arrestat per dos individus sense saber per què. Una bona manera per introduir-se en els clàssics i per rellegir obres memorables de la història de la literatura.

Flex Mentallo. El justiciero musculoso  de Grant Morrison   C Mor


Grant Morrison va utilitzar aquest personatge en les pàgines de la revista Doom Patrol i el va definir com una força de la naturalesa capaç d’inspirar al món que l’envolta. A continuació li va dedicar una mini-sèrie que el presentava en una aventura en solitari, plena d’acció . S’han necessitat 15 anys per poder resoldre els problemes de drets del personatge i poder reeditar aquest còmic que ara us oferim. Una nova oportunitat de retrobar-se amb aquest personatge, barreja de superheroi, místic i ecologista.

Novetats infantils

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

La Petita Marina estima els animals de Linne Bie    I* Bie


Conte de cartró, per als més petits, nens i nenes a partir d’un any. En ell hi trobaran a la petita Marina, protagonista de la col·lecció, que estima els animals i juga amb ells. Amb el gos, el gat i altres animals que seran familiars als més petits i que aquest llibre els ajudarà a reconèixer.

La Berta va al metge de Liane Schneider    I* Sch


A la Berta li toca anar a la revisió mèdica i està una mica preocupada. Pensa que li faran mal, però per sort hi ha la mare que la tranquil·litza. I quan arriba el moment, la revisió resulta ser més divertida del que s’esperava...
Aquest conte, que familiaritzarà als nens amb la visita al pediatra, forma part de la col·lecció El món de la Berta, amb relats sobre el dia a dia dels infants, i del que tenim altres títols a la biblioteca.

El Mag Bru de Javier Fonseca García-Donas   I** Fon


El Bru te sis anys i és mag i fill de mags. A ell el que més li agrada convertir-ho tot en animals. Els seus pares ja n’estan una mica tips perquè els encanteris no li acaben de sortir bé del tot, així que un dia li fan un misteriós regal...
Tot i que te força lletra i està adreçat a nens i nenes a partir de 8 anys, el llibre és en lletra lligada.

El Cavaller fantasma de Cornelia Funke    I*** Fun


Jon Whitcroft passa una temporada difícil. La seva mare i el seu nou marit l’envien a un internat, a Salisbury. Allà l’esperen una pluja constant, murs foscos, passadissos estrets, rostres desconeguts i una habitació que ha de compartir amb dos escolars més. Jon no sospita que ben aviat tindrà preo­cupacions més grans perquè, durant la sisena nit, apareixen sota la seva finestra tres fantasmes que se’l queden mirant amb una actitud amenaçadora. Per sort, a Salisbury hi ha algú que hi entén molt, de fantasmes… Esperits a l’aguait, valents cavallers medievals, el despertar de l’amor. Una història d’amistat en un internat. Un conte emocionant adreçat a nens i nenes a partir d’11 anys.

Llibres de coneixement:

Animals sorprenents d'arreu del món   I59.19 Ani


Has vist mai un peix que voli? O una criatura tan lenta que li creixi molsa a la pell? En aquest llibre hi descobriràs els animals més sorprenents del planeta, per la seva antiguitat, per la seva grandària, per la seva velocitat, pels seus hàbits, per les seves defenses... A més, hi trobaràs molta informació de les seves impressionants característiques en les notes de camp farcides d'esbossos, a més d’unes fabuloses il·lustracions de Peter David Scott

Còmic:

Londres 2012 : una aventura de Mortadel·lo i Filemó    IC Iba


Com en tots els Jocs Olímpics des de Moscú 80, Francisco Ibañez  ha creat una historieta de Mortadel·ló i Filemó en aquest escenari, i ha fet viatjar als dos investigadors a la cita ol·límpica d’aquest passat estiu. Han passejat per Trafalgar Square, pujat a un típic bus de dos pisos i com no, han estat a l’estadi olímpic.
A més, com a novetat Mortadel·lo i Filemó tornen a parlar en català desprès de molts anys sense fer-ho.


Consulta el llistat complet de novetats