dimarts, 13 de juliol del 2010

Novetats d'aquest mes

RECOMANACIONS PEL MES DE JULIOL

NOVEL•LES JUVENILS

Julieta sin Romeo
Emilio Calderón. Anaya, 2005
JN Cal



Julieta estava enamorada de Juan Picabia, però ara ja fa dos anys que ell va marxar a Filipines emportant-se el cor de la noia. Julieta no sap res d’ell, fins que el dia del seu setzè aniversari rep una inquietant carta d’en Juan. Després li arriben altres cartes i regals, tan misteriosos com en Buco, el carter encarregat de portar-los. Però el secret d’en Juan només el descobrirà la Julieta a finals de l’any 1999 i aleshores recuperarà definitivament el seu cor.
http://www.anaya.es/


CÒMIC

Les Cèltiques
Hugo Pratt. Barcelona : Norma, 2010
C Pra



Aquest és el segon volum de la nova col•lecció d’Hugo Pratt, que recupera clàssics de l’autor venecià i títols inèdits al nostre país, així com noves versions amb color.
El volum de Les Cèltiques és a color i inclou les històries del cicle d’Irlanda i Gran Bretanya: “Concert en do menor per a arpa i nitroglicerina”, “Somni d’un matí d’hivern”, “Vins de Brogonya i roses de la Picardía” i “Teatre de varietats entre Zuydcoote i Bray-Dunes”.
http://www.planetacomic.net


CONEIXEMENTS

Educación sexual para niños : una tarea sencilla
Carlos de la Cruz Martín-Romo. Gesfomedia, 2010
613.8 Cru



Aquest llibre està pensat per donar respostes a totes aquelles preguntes relacionades amb el sexe sense teoritzar però donant rigor i oferint criteris.
L’objectiu es que els nens i nenes s’aprenguin a conèixer i a conèixer els altres, a acceptar-se i a estar a gust amb ells mateixos i que la sexualitat no es converteixi amb un problema.


Cuerpos divinos
Guillermo Cabrera Infante. Galaxia Gutenberg [etc.], 2010
92(Cab) Cab



Guillermo Cabrera ha treballat en aquest llibre quasi tota la vida i ara finalment veu la llum. La biografia tracta dels moments previs i posteriors a la fugida de Batista i l’arribada de Castro al poder. Com va comentar l’autor “volia escriure una novel•la i li va sortir una biografia”. Així doncs el llibre és unes memòries de la revolució cubana explicades per un dels seus protagonistes més lúcids.
http://www.galaxiagutenberg.com/


CONEIXEMENTS INFANTIL

El Bosc
James Gourier. Cruïlla, 2010
I58.15 Gou



Per què hi ha arbustos que tenen espines? Qui pon els ous en el niu d'un altre ocell? Què fa un guarda forestal? Quin ocell baixa pels troncs? Aquestes i d'altres preguntes tenen resposta en aquest llibre apassionant sobre el bosc.
http://www.cruilla.cat/


IMAGINACIÓ

La Flox dels colors
Elisabetta Gnone. Estrella Polar, 2010
I*** Gno



Fairy Oak és un poble màgic, amagat entre els plecs d’un temps immortal, on conviuen amb harmonia mags, bruixes, persones Sensemagia i petites fades.
Aquest és el tercer títol de la nova tetralogia de Fairy Oak, una col•lecció que ha conquistat el cor de milions de joves de tot el món.


Clementina
Sara Pennypacker. Bruño, cop. 2009
I** Pen



Celementina no ha tingut una setmana massa bona.... el dilluns la van fer anar al despatx del director de l’escola per haver-li tallat els cabells a la seva millor amiga. El dimarts la mare de la seva millor amiga es va enfadar amb ella. Dimecres va tornar al despatx del director. El dijous la seva millor amiga va deixar de parlar-li. Divendres les coses van empitjorar. I dissabte la seva mare també va enfadar-se. La veritat és que la setmana no ha estat massa bona... ha estat desastrosa!
http://www.editorial-bruno.es/


Una Història de nassos
Anna Obiols i Subi. Estrella Polar, 2010
I*Obi



En Tomassot era un director de teatre gros, amb una panxa immensa i amb la seva particular gorra a quadres, les ulleres rodones i la llarga i espessa barba. Ja feia dies que havia escrit una nova història i només li faltava el protagonista. Aquest podia ser alt o baix, gras o prim, jove o gran... el que... el nas... el nas havia de ser especial. Allargat o aixafat, amb ganxo o de patata, estret o ample... però havia de saber detectar totes les olors. Aquesta sí que era una condició indispensable. “ES NECESSITA PERSONA AMB NAS ESPECIAL PER PROPERA ESTRENA TEATRAL. INTERESSATS, PRESENTAR-SE EL DIMECRES A LES 10 DEL MATÍ AL CARRER DE BAIX S/N”.



CÒMIC INFANTIL

Yakari
Derib + Job. Norma, 2010
IC Der



El petit indi sioux Yakari viu a Nord Amèrica al segle XIX i coneix una multitud d’animals diferents amb els quals parla.
Tot i que la majoria dels personatges del còmic són humans, els animals, com ja hem dit, tenen molta importància ja que els millors amics del petit indi són un poni, un conill amb poders màgics i una família de castors.
Yakari va començar a publicar-se el 1973 per Dargaud i va seguir fen-ho Casterman l’any 1976, publicant àlbums cada any fins al 1998, quan va començar a publicar-ho Le Lombard, que va seguir amb la tradició d’un àlbum anual.
De gran èxit a França i Bèlgica, tenen la seva pròpia sèrie de dibuixos i els còmics han estat traduïts a més de 17 idiomes.

http://www.comicpasion.com

Podeu consultar el llistat complet de novetats a la pàgina web de la biblioteca