dijous, 10 de març del 2011

Novetats adults març

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults del mes de març.

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:

Novel•les:

Nueve Dragones de Michael Connelly



Fortune Liquors és una botigueta xina d’un barri conflictiu de Los Angeles que l’inspector Harry Bosch coneix be. Encara porta a la butxaca una capsa de llumins que hi va agafar fa anys, amb un dita impresa que ha il•luminat algun dels seus dies més foscos. Ara el senyor Li, el propietari, ha mort. En Harry s’involucra a fons en el seu assassinat sense imaginar-se les conseqüències dels seus actes.

Un traïdor como los nuestros de John Le Carré



En aquesta història absorbent i actual, John Le Carré fa un retrat penetrant de les noves xarxes del crim internacional i una crua denúncia a les fosques aliances en el si del poder.
Una jove i idealista parella emprèn les vacances de la seva vida a l’illa caribenya d’Antigua mentre la seva Gran Bretanya natal es debat entre els deutes i la recessió. Ell és professor a la Universitat d’Oxford. Ella, una advocada londinenca a l’ inici d’una prometedora carrera professional.
El segon dia de les vacances coneixen un ric i carismàtic milionari rus d’uns cinquanta d’anys, en Dima. De manera espontània, almenys aparentment, els proposa jugar un partit de tenis.
Aviat els joves enamorats es troben immersos en una tortuosa carrera mortal que els condueix per mitja Europa i que a poc a poc els endinsa en les profunditats de la cobdícia i la corrupció.

Carolina se enamora de Federicco Moccia



De l’autor de A tres mestres sobre el cel i Tinc ganes de tu.
Carolina té gairebé catorze anys i, com totes les noies de la seva edat, és única. Ara viu un moment màgic: les amigues amb qui comparteix els dies i els somnis, els primers petons robats a la penombra del portal de casa, la música, que sempre sona en el moment adequat, i, sobretot totes aquelles lletres de cançons que semblen parlar d ’ella i per a ella.
I l’amor? Com és l’amor en realitat? Potser té els ulls de Massimilliano? Potser és allò, l’amor...
Només hi ha un problema: la Carolina ha perdut el mòbil, i amb el mòbil, tot el que sabia d’ ell. Però no ho dubta, trobarà el Massimilliano en algun lloc.


Novel•la juvenil:

Tempus Fugit: els lladres d’ànimes de Javier Ruescas



És l’any 120 després de la inundació que es va empassar continents sencers a causa del canvi climàtic. El món tal com el coneixem ja no existeix. Una terrible epidèmia ha deixat en coma a molts adolescents. Moltes coses s’han perdut amb la nova era, començant per l’esperança del futur. Enmig d’aquest panorama desolador, l’empresa Tempus Fugit que es dedica a la teletransportació, s’alça com l’única salvació en un territori on no queda espai ni per construir carreteres. Enmig d’aquesta situació es creuaran les vides de tres joves marcades d’una manera o altra pel temps: un jove d’una l’altra època que només vol tornar a la seva, una noia sense passat i un lladre que es dedica a robar el futur de les seves víctimes. Tots tres intentaran saber qui són i quina és la seva missió abans que l’amor els arrossegui i el seu temps s’esgoti.


Llibres de coneixement:

La cocina de la salud de Ferran Adrià, Valentín Fuster i Josep Corbella


Aquest llibre presenta, de la mà del millor cuiner del món i del cardiòleg de major reconeixement internacional, totes les claus, idees, consells i suggeriments per a una alimentació saludable a través d'una profunda reflexió sobre la relació que tenim amb el menjar. El llibre mostra, en els seus diferents capítols, un recorregut al llarg d'un dia en la vida d'una família corrent, i tracta en apartats successius com haurien de ser l'esmorzar, la compra, la conservació dels aliments, la cocció, el menjar, etc . En el llibre s'explica com diferents persones d'una mateixa família tenen necessitats dietètiques diferents, i que una dieta saludable no té per què estar renyida amb gaudir dels aliments. La conclusió final és que no hi ha aliments dolents, sinó que la varietat i la moderació és el secret.

Maragall vs. Alzheimer : una crònica d’ Àngela Vinent



"Vull ajudar a derrotar aquesta malaltia, no és fàcil ni senzill, però hi ha informacions que ens condueixen a ser optimistes, si més no a mig o llarg termini. (...) Enlloc no està escrit que aquesta malaltia hagi de ser invencible". En aquest llibre Pasqual Maragall ens explica la seva propia lluita contra l'Alzheimer.