dijous, 7 d’abril del 2011

Novetats d'adults del mes d'abril

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults del mes d’abril

Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:
Novel•les:

El cau del conill de Cristian Segura



Les partides de tenis al migdia, les demostracions de popularitat a la tribuna del Barça, els vermuts al Turó Park i les tardes de compres a l'Illa Diagonal: aquesta és la plàcida existència que l'empresari Amadeu Conill va haver de sacrificar l'estiu de l'any 2007 per salvar la seva empresa i la seva pròpia vida.
El cau del conill relata les tribulacions d'un prohom de la burgesia barcelonina en caiguda lliure. La primera novel•la de Cristian Segura descriu amb ironia els dilemes existencials i les misèries humanes que afronta el protagonista i la seva família, el clan dels Conill. L'obra s'emmiralla en altres retrats literaris de la societat catalana, potser el més evident L'auca del senyor Esteve. Però més que d'un relleu generacional o de la transformació d'una societat, El cau del conill és la història d'una era que finalitza a ritme de màquina; de la màquina de la globalització.

Natura quasi morta de Carme Riera



21 de novembre del 2008: la desaparició d'un alumne romanès de la Universitat Autònoma de Barcelona en plena vaga anti-Bolonya tan sols és la primera alarma que alguna cosa estranya passa al campus. De la nit al dia, Constantinu Iliescu s'ha literalment volatilitzat.
Mossos d'Esquadra, professors i estudiants coordinaran esforços per trobar un rastre fiable. Però aviat una nova desaparició desencadena un terrible malson. Com en un joc macabre, les víctimes i els sospitosos es multipliquen, i es posa a prova la traça dels implicats. Res és el que sembla.
Natura quasi morta és una novel•la d'intriga, astuta i brillant, que ens atrapa des de la primera pàgina. Amb uns personatges propers i actuals, uns crims sofisticats i uns escenaris quotidians, que l'autora coneix de primera mà, Carme Riera sap com mantenir el suspens amb les dosis justes d'ironia i realitat.

Hermanos de sangre de Nora Roberts



En la vigília del seu desè aniversari, tres nois queden per acampar al bosc que envolta Hawkins Hollow. El seu destí és la Pedra Pagana, on fan un ritual de germans de sang en el qual consoliden la seva amistat eterna. Quan les seves tres gotes de sang s'uneixen sobre la Pedra Pagana, un poderós dimoni, que havia estat amagat durant segles, reapareix. La ciutat es veu embolicada en set dies de caos després d'aquest ritual, però després dels disturbis els ciutadans no poden recordar l'horror que els va posseir. Cada set anys, aquest dimoni torna amb gran força durant set dies, i els ciutadans, de nou, no recordaran els fets, o almenys no amb claredat. Únicament els nois, ara homes fets i drets, ho saben. Ara els tres amics hauran de reunir les seves forces i posar en comú els seus talents juntament amb els de tres dones que apareixen al poble per acabar amb el dimoni que torna una i altra vegada a Hawkins Hollow. És el començament d'una nova trilogia.


Llibres de coneixement:

Sophia Loren: una vida de novela de Silvana Giacobini



Tots coneixen a Sophia Loren, però pocs coneixen Sofia. Una dona amb una vida molt turmentada i diferent de com es pugui imaginar.
Sofia va passar la seva infància amb els seus avis en la pobresa, quan faltava el pa i es menjava fins els ossos dels albercocs, la seva adolescència va estar marcada per la difícil relació amb el seu pare, Riccardo, per la forta presència de la seva mare, Rosana, que va volcar en ella els seus somnis d'actriu, i per la seva germana Maria, que va créixer a la seva ombra. Avui es tendeix a donar per fet el seu èxit i, no obstant això, van ser molts els sacrificis que va haver de fer per aconseguir els seus somnis.

Enciclopedia del origami de Rick Beech



Des que fa 2.000 anys a la Xina i Japó el plegat de paper es va convertir en un art que transcendia del manual per aconseguir ser intel•lectual, aquest treball artesanal no ha fet altra cosa que guanyar adeptes per tot el món atrets per la seva bellesa i creativitat. Aquest llibre comença explicant la història de l'origami i quin paper és el més adequat, per passar a oferir totes les tècniques en 80 dissenys que, pas a pas, avançen des del més senzill fins el més complex per posar a prova la nostra habilitat.

Barcelona panoràmica de Lluís Permanyer



En aquest llibre trobareu 90 postals de Barcelona, 30 de les quals són panoràmiques inèdites, preses entre l’any 1912 i l’any 1935, des de la perspectiva de Lucien Roisin Besnard.
És una oportunitat per observar amb detall el passat de la ciutat, i per entendre els canvis que ha sofert. Hi trobem una Barcelona que després de l’Exposició universal del 1888 començava a projectar-se com a ciutat important; i amb un port que s’obria a la ciutat.


Audiovisuals:

The Mississippi Sheiks Tribute Concert



Aquest DVD musical és un concert celebrat en homenatge a un dels grups més influents del blues o el country, Mississipi Sheiks. Músics de primera fila per un homenatge de primera fila.


Bona lectura!