divendres, 8 d’abril del 2011

Novetats infantils del mes d'abril

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats infantils del mes d’abril, que inclou: llibres de coneixement, llibres d’imaginació i audiovisuals.

Aquest mes destaquem entre les novetats infantils:

Llibres d’imaginació:

Yumi de Annelore Parot, publicat a Baula. I* Par



Yumi és una kokeshi. En aquest llibre gaudirem amb els seus magnífics vestits, descobrirem els seus costums, coneixerem les seves amigues, la ajudarem a trobar al seu animal de companyia, i ha esbrinar on està la seva disfressa preferida o els personatges amagats entre les pàgines. Per a nens i nenes fins a 6 anys.

Jeroglíficos de Sean Callery, publicat per Edelvives. I** Cal



Aquesta història comença amb la presentació del doctor Stone, famós arqueòleg que ha de resoldre un misteri de fa tres mil anys i demana ajuda al lector, per a això es presenta, ens indica com hem d'utilitzar el llibre i el CD de jeroglífics que l’acompanya. A més, el lector aprendrà alguns detalls de la història de l'Antic Egipte, dels seus déus, jeroglífics, creences, enterraments, momificacions ... Mentre, un bon dia el doctor Stone visita el seu museu preferit i una estranya senyora el condueix de pista en pista fins a descobrir el misteri del gat trobat a la tomba de Heruher. Per a nens i nenes de 7 a 9 anys.

Una amiga de por! de Franziska Gehm, publicat per Baula. I*** Geh



La Daka i la Silvània, dues bessones mig vampires, marxen amb la seva família de Transsilvània i se’n van a viure a una ciutat alemanya. Com si no n’hi hagués prou amb els seus conflictes d’adolescents i les dificultats de la vida moderna, com ara haver de dormir de nit, la seva mare els prohibeix categòricament de volar. Els seus problemes et faran riure des de la primera a l’última pàgina. Per a nens i nenes a partir de 10 anys.

Còmic infantil:

Leinad de Enrique Vegas, publicat per Dolmen.



"El jove Leinad, criat des de la infància pel minotaure Ruhr, té un talent innat per viure emocionants aventures i l'habilitat necessària per sortir ben lliurat d'elles o, almenys, fins ara sempre havia estat així. La missió que li encarreguen és recuperar un important ídol robat, que acabarà tenint una importància en la seva vida, i en la dels seus, molt més gran del que mai podria haver esperat. "
Llibres de coneixement:
El gran llibre de les famílies de Mary Hoffman, publicat per Intermón Oxfam.
Les famílies poden tenir diferents formes i mides, i aquest llibre en repassa uns quants tipus, fent una ullada a les seves cases, a l’escola i als animals de companyia, als sentiments i als arbres genealògics... i a moltes altres coses.

Audiovisuals infantils:

Astroboy



Astroboy és l'adaptació cinematogràfica d'un còmic del prestigiós Osamu Tezuka que va donar orígen a una popular sèrie de televisió japonesa dels anys 60. El seu protagonista és un jove robot amb increïbles poders, que ha estat creat per un brillant científic per a reemplaçar al fill que va perdre. Sentint-se incapaç de satisfer les expectatives que l'home ha dipositat en ell, s'embarcarà en un viatge a la recerca d'acceptació, experimentarà la traïció i descobrirà un món de robots gladiadors.

Poppetstown



La vida és una festa a la ciutat dels Poppets. Construint, explorant, corrent i cridant per la ciutat, els Poppets sempre s'estan divertint. On puc trobar un tresor enterrat? Com puc crear una cançó? Algun dubte sobre com pintar casa teva? Les formigues han envaït el teu picnic? El teu gelat s'està fonent en un calorós dia d'estiu? Aquí és on entren Blooter, la seva millor amiga Patty i Bobby. Són coneguts com els nois i noies emprenedors de la ciutat dels Poppets. Si vius a la ciutat dels Poppets, ja saps a qui trucar!

Bona lectura!!!