divendres, 14 de novembre del 2014

La solitud dels nombres primers

Paolo Giordano és un escriptor molt jove, va néixer a Torí del 1982 i el 2008 publicà la seva primera obra, "La solitud dels nombres primers", que es converteix en el llibre més venut a Itàlia el 2008.

Guanya el premi Campiello a la millor Opera Prima, el premi Fiesole Narrativa Under 40 i el premi Strega que és el màxim guardó literari que s'otorga al millor llibre escrit per un autor italià. Ni que fos per curiositat davant d'aquest currículum vaig llegir aquest llibre i em va entusiasmar.

La novel·la narra la història dura i també tendra de dues ànimes solitàries, Alice i Mattia amb existències profundament ferides. Un dia l'atzar fa que la seva vida coincideixi però alguna cosa els manté irremeiablement allunyats. Trobar-se i estimar-se sembla una tasca impossible.

El llibre és de lectura àgil, narració fresca i addictiva però s'ha de pair, Giordano aconsegueix ficar-nos dins de la vida dels protagonistes, empatitzar amb ells i això ens pot fer patir. Sens dubte una història d'amor original en el seu tractament.

La novel·la va estar portada al cinema pel director italià Saverio Constanzo l'any 2010, el resultat segons la crítica no fou gens reixit. Millor llegiu-lo.

Més informació:
 



Recomanat per Gemma Surribas Jaumira. Bib. Dos Rius. Torelló