dimarts, 16 de juny del 2020

This is America

Ara ha estat George Floyd, però abans van ser Eric Garner, Michael Brown, Breonna Taylor o Rodney King, potser el cas més mediàtic de tots i que va engegar una gran onada de protestes a l’àrea de Los Àngeles l’any 1991.

La brutalitat policial contra les persones de raça negra és la punta de l’iceberg del racisme sistèmic que existeix als EEUU.

La primera en guanyar el premi a la millor actriu secundària va ser Hattie McDaniel per la seva interpretació de Mammy, la minyona de l’Escarlata O’Hara a la mítica ‘Lo que el viento se llevó’ i la primer en guanyar el premi a la Millor Actriu va ser Halle Berry l’any 2001 per ‘Monster’s Ball’. 

El primer actor en guanyar el premi al millor actor va ser en Sidney Poitier l’any 1963 per ‘Los lirios del Valle’, on interpreta un ‘manetes’ que ajuda a fer algunes reparacions a unes monjes. I que a la indústria cinematogràfica es fa palès amb el fet que al llarg dels noranta anys d'història dels Premis Oscar, només 14 actors afroamericans han guanyat l’estatueta i només han estat nominats 5 realitzadors a la millor direcció.

Els afroamericans representen un 13% de la població dels EEUU, però el racisme afecta també a altres minories com els hispans, asiàtics o nadius americans entre d’altres.


Avui us proposem algunes pel·lícules que parlen de la discriminació i la lluita contra aquesta de la població negra perquè #blacklivesmatters.