divendres, 30 d’abril del 2021

Les aules d'estudi tornen a les biblioteques

Les biblioteques públiques Manuel de Pedrolo, de Ribes, i Josep Pla, de les Roquetes, tornaran a oferir el servei d’aules d’estudi amb motiu de l’època d’exàmens del 14 de maig a l’11 de juny. Aquesta alternativa, adreçada a persones estudiants del municipi que necessiten espais de concentració per preparar proves i treballs, es va cancel·lar l’any 2020 coincidint amb la primera onada de la Covid-19.

Malgrat les restriccions encara vigents, la Manuel de Pedrolo i la Josep Pla oferiran el servei d’aules d’estudi en horari no habitual, prenent com a referència els exàmens de la selectivitat, els dies 8, 9 i 10 de juny. Els espais estaran disponibles els divendres, de 9h a 13h; els dissabtes, de 16h a 21h, i els diumenges, de 10h a 14h i de 16h a 21h. Cal recordar que la Biblioteca Josep Pla està situada provisionalment a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca per les obres de reforma i ampliació de l’equipament cultural, al carrer Gaudí, 1. Es pot trobar més informació sobre aquest servei als perfils d’Instagram @espaijovederibes i @jovesxjovesrkts.

De manera permanent, l’Ajuntament habilita aules d’estudi al Centre Cultural El Local (dimarts a dissabte, de 16h a 21h), al Centre Cívic L’Espai (dimarts a divendres, de 15h a 21h) i a l’Espai Jove (dimarts a divendres, de 17h a 21h, i dissabtes, de 10h a 14h i de 17h a 20h).

Les aules d’estudi segueixen els protocols corresponents per a evitar la propagació de la Covid-19. Tenen un aforament limitat, és obligatori l’ús de mascareta, s’ofereix gel hidroalcohòlic a les persones usuàries i es fan neteges extres dels espais habilitats al migdia, a banda de les que es fan a diari.

El Servei de Joventut habilita espais adequats com a aules d’estudi per donar suport a les persones estudiants del municipi al llarg de l’any i els reforça en època d’exàmens, complementant els existents. Aquesta és una de les accions marcades en el Pla Local de Joventut 2018/2022 amb l’objectiu de facilitar el projecte vital i l’emancipació del jovent.