dimecres, 2 de febrer del 2022

Els més prestats al 2021

Quins van ser els documents amb més préstecs a la Biblioteca Manuel de Pedrolo durant el 2021?

La novel·la Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà ha estat la més prestada, seguida de El Paciente, de Juan Gómez-Jurado. En tercera posició hi trobem La Nena, tercer volum de la trilogia signada sota el pseudònim de Carmen Mola pels darrers guanyadors del Premi Planeta.

Els manga són els còmics més prestats, i My hero academia, de Kohei Horishi, encapçala el llistat, seguit per Death note, de Tsugumi Ohba i Bleach, de Tite Kubo.

Pel que fa la novel·la juvenil les més prestades han estat Prop de les bombes , d’Emili Bayo, ambientada en els últims dies de la Guerra Civil; el clàssic El Principito, d’Antoine de Saint-Exupéry i Nimbo, el segon volum de la trilogia de Neal Shusterman “El Arco de la guadaña”.


En la ficció infantil per als més petits els més prestats han estat
L’Ovelleta que va venir a sopar, d’Steve Smallman, seguit de El Venedor de felicitat, de Davide Cali i Els Fantasmes no truquen a la porta, d’Eulàlia Canal.

La col·lecció L’Agus i els monstres, de Jaume Copons és la més llegida pels infants de 7 a 9 anys, mentre que els majors de 10 anys han optat majoritàriament per L’Àvia gàngster de David Walliams.

Entre els còmics infantils més prestats destaca Bola de drac, seguit per Naruto i ¡Yotsuba!