dimecres, 9 de març del 2022

Club de lectura De la paraula al cor

Cinc cèntims de la darrera trobada...

Una bondat complicada, Miriam Toews

Aquesta darrera trobada vam comentar el llibre "Una bondat complicada" de la Miriam Toews. Va ser una reunió molt interessant i productiva on tothom va exposar la seva opinió personal sobre el que ens provoca aquest tipus de societat patriarcal, el context on es desenvolupa la història del llibre.
Tot i que l'obra en general no va agradar gaire per com estava escrita i el que s'exposava era distant perquè estava emmarcat en la societat canadenca, va ser el motor de la discussió al club, una tarda entretinguda i plena de reflexions que es va deixar un bon regust.

Vam parlar dels personatges del llibre, les seves personalitats i vivències, però sobretot vam comentar sobre la vida de l'autora, com aquesta s'assemblava a la de la protagonista principal i com va ser la seva experiència d'integrar el fet de “sortir” de la societat mennonita.

Miriam Toews (Canadà, 1964) va néixer a Steinbach, un petit poble mennonita del Canadà. Ha escrit vuit novel·les, entre les quals Les tristes recances (2014), Elles parlen (2018) i Una bondat complicada (2021), publicades per Les Hores. L'autora ha rebut diversos reconeixements, entre els quals destaquem haver guanyat dues vegades el Rogers Writers' Trust Fiction Prize, un dels premis més importants del Canadà, i haver estat dues vegades finalista de l'Scotiabank Giller Prize. També ha estat nominada al Folio Prize i a l'International IMPAC Dublin Literary Award. 

Una bondat complicada va guanyar el prestigiós Governor General's Award for Fiction. També va rebre el Margaret Laurence Award i el premi al millor llibre de l'any atorgat pels llibreters canadencs.

Julia Mata Bueso
Conductora del Club