dilluns, 16 de maig del 2011

Novetats d'adults del mes de maig

Ja podeu trobar a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, les novetats d’adults del mes de maig.


Aquest mes destaquem entre les novetats d’adults:

 Novel•les:


El Camí fosc d’ Asa Larsson  N Lar







L'advocada Rebecka Martinsson es recupera a la casa familiar de Kiruna del shock patit al final de Sang vessada. Mentrestant, a la inspectora Anna-Maria Mella se li gira feina. En una cabana d’un llac gelat es descobreix el cadàver d’una dona amb evidents signes de tortura i la inspectora sap que necessitarà ajuda. La dona morta era una peça clau d’una companyia minera local amb tentacles arreu del món i Anna-Maria buscarà un advocat que l’ajudi a explicar moltes coses. I sap que Rebecka Martinsson és la persona adequada per aquesta feina.



1Q84 de Haruki Murakami  N Mur


 

L'Aomame és una misteriosa jove d'uns trenta anys que assassina maltractadors i que, quan comença la novel•la, està atrapada en un embús, dins d'un taxi, camí de cometre un dels seus homicidis. En una altra escena, en Tengo, un jove escriptor que no ha publicat mai i es guanya la vida fent de professor de matemàtiques, es troba atrapat quan un prestigiós editor li demana que reescrigui l'obra d'una jove promesa. A partir d'aquí, les vides de l'Aomame i en Tengo s'aniran creuant.


Ecos del pasado de Diana Gabaldon  N Gab




En aquesta esperada entrega, Jamie Fraser viu immers en la Revolució Americana de finals del segle XVIII, la transcendència històrica el portarà a enfrontar-se al pitjor dels dilemes: en el bàndol de l'exèrcit anglès que ha de sufocar la revolta es troba el seu fill il•legítim. Serà la seva dona Claire, que té la capacitat de viatjar en el temps, la clau per afrontar l'imminent trobada entre pare i fill, que podria desencadenar la pitjor de les fatalitats. L'aventura està servida.


Novel•la juvenil:


L'Evolució de la Calpurnia Tate de Jacqueline Kelly  JN Kelç





Ser l'única noia de sis germans al Texas de principis del segle XX no és gens fàcil. La mare de la Calpurnia Tate (Callie per als amics) vol que aprengui coses de 'senyoretes'. Però ella és un esperit inquiet a qui li agraden les baralles dels seus germans, observar la natura i capturar animalons. L’únic que li fa cas és l'avi, que li regala un quadern perquè apunti les observacions naturals, però el bulliciós entorn familiar la distraurà en més d'una ocasió.


Llibres de coneixement:

Elisabeth Eidenbenz: més enllà de la maternitat d'Elna d’ Assumpta Montellà  92(Eid)Mon





Elisabeth Eidenbenz, la jove suïssa que va salvar les vides de 597 nens, fills de refugiats republicans reclosos al camp d’Argelers després de la desfeta, ha tingut una vida intensa de solidaritat i amor als altres. La seva etapa com a directora de la Maternitat d’Elna és una de les que l’han marcat més, però no és l’única. Més enllà de la Maternitat d’Elna, Eidenbenz va recórrer Europa, des de Burjassot en plena Guerra Civil espanyola fins a la Viena posterior a la Segona Guerra Mundial, allargant la seva mà a qui més ho necessitava: nens i dones.


La biografia d’Elisabeth Eidenbenz ens retorna l’esperança en la humanitat.

Excursions a peu pels castells del Penedès de Juan Carlos Borrego Pérez 796.5 Bor






Aquest llibre combina tres activitats en un sol manual: una guia per llegir a casa, consultar davant un castell i usar durant una caminada. Es presenta com un catàleg de castells romànics, torres de guaita, torres de defensa o alimares i masies fortificades alçades entre el segle IX i el XIII.


L'autor proposa 18 itineraris al voltant dels monuments, tot obrint una fitxa (en són 47). Totes les rutes es presenten per unes contacontes que van de castell en castell per explicar llegendes penedesenques, de manera que, a través dels textos, el lector-excursionista es fa una idea de la vida a la frontera del comtat, alhora que podrà conèixer de primera mà l'entorn físic dels nostres avantpassats.



Audiovisuals de coneixement:

Bazares de Oriente: un viaje por la Ruta de la Seda a través de sus mercados, zocos y bazares
DVD 382 Baz


 





Documental que agafa com a fil conductor la Ruta de la Seda, per a fer un recorregut pels principals basars i mercats d'Àsia, sorgits en els temps de la "Ruta de la Seda" i que han perdurat al pas del temps. Alguns es conserven tal com els va trobar el viatger italià Marco Polo. D'altres, continuen envoltats d'aquesta atmosfera especial on el temps es va aturar fa segles.


Luz y sombra en acuarela d’ Antonio Julio Giacomin  DVD 75.02 Luz


Apassionant viatge per algunes ciutats de la costa i de l'interior de Girona, on Giacomin ens revelarà tots els seus secrets sobre l'aquarel•la


Podeu veure el llistat de totes les novetats del mes a la pàgina web de la biblioteca