dimecres, 29 d’abril del 2020

Recomanació


Segona novel·la publicada per l’irlandesa Sally Rooney, té com a eix principal la relació entre una parella de joves, en Connell i la Marianne, que han crescut al mateix poble de l’interior d’Irlanda, però que venen de dos mons molt diferents. La Marianne prové d’una família adinerada però amb molts problemes. A més, té moltes dificultats d’integració a l’institut, on pateix bullying. En Connell viu amb la seva mare, la dona de fer feines de la família de la Marianne, amb qui te una bona relació, i és un dels nois més populars de l’institut. Tot i les seves diferència sorgirà entre els dos joves una connexió molt especial que s’allargarà al llarg del temps, fins a la universitat.

Una novel·la sobre les relacions amistoses i amoroses i sobre la incomunicació. Un text ple de “gent normal” amb les seves alegries i també les seves misèries, narrat amb un estil planer i sense artificis, que fa que no vulguem (o no puguem) deixar de llegir.

Està publicada en català per Edicions del Periscopi i en castellà per Random House. Aquesta darrera versió és la que hi ha disponible a l’eBiblio  on també hi podeu trobar la seva primera novel·la, Conversaciones con amigos